Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Життя як вдало виконаний трюк, або КАСКАДЕРИ у бібліотеці!

     У вівторок, одразу після читань у дворику, всі читачі і відвідувачі бібліотеки зібралися у актовій залі на зустріч з представниками незвичної, героїчної, небезпечної та дуже цікавої професії – КАСКАДЕРАМИ. До нас завітали не просто каскадери, а найвідоміші каскадери з Ліги каскадерів України, яку було засновано у Києві ще у 1997 році. Назар Майборода був одним із перших учасників та співзасновників Ліги. На зустріч він прийшов зі своєю дружиною Вікторією Майбородою – актрисою і каскадером.

     Виявляється, що в Україні є лише одне місце, де навчають цій професії, і щороку набирають для навчання усього 15 студентів. Але стати каскадером просто, якщо мрієш про це. Треба лише займатися спортом, багато тренуватися, вміти їздити верхи на конях, тому що кінь – один з головних партнерів каскадера у кіно.

     Треба вміти водити авто, мотоцикл та іншу колісну техніку. Добре б бути льотчиком, вертольотчиком. Не боятися висоти, глибини, вогню, води….. І взагалі нічого не боятися, хоча якраз пан Назар, який сам знімався у багатьох українських та зарубіжних фільмах, був постановником незліченої кількості різноманітних трюків, зауважив, що каскадер повинен мати в розумних межах відчуття страху. Це допомагає правильно побудувати трюк та володіти власним тілом, щоб не зашкодити собі.

     На жаль, травми і біль – супутники каскадерів. Така вже це професія. Наші гості трюки не демонстрували, але показали фрагменти з фільмів, документальні зйомки з поясненнями, як це знімалося спочатку, а потім вже – як було змонтовано у фільмі. Дітям було цікаво слухати про спецефекти, які використовуються у таких сценах, про дресуру тварин, що часто також знімаються у фільмах.

     Наприкінці зустрічі діти і батьки попросили гостей показати, як правильно і безпечно падати. На превелике задоволення дітей відомий каскадер невимушено й просто впав на сцені актової зали бібліотеки. А потім вже пояснив усім, як треба згрупувати своє тіло, і які частини тіла більш захищені від травм – звичайно м’які. А ось голову треба міцно зафіксувати на шиї і тримати м’язами, щоб не відвалилася (на відміну від тіла, яке треба розслабити).

     І звичайно, спільне фото на згадку про зустріч, щоб потім, коли в кіно побачиш когось з каскадерсько-акторського подружжя Майбороди, міг сказати: «А я з ними фотографувався і навіть спілкувався!»

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей