Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Чарівний світ Беатріс Поттер


     Протягом липня у Національній бібліотеці України для дітей функціонує книжкова виставка, присвячена 150-річчю від дня народження англійської художниці-ілюстратора, письменниці-казкарки Беатріс Поттер.

     У 1902 році була видана її найвідоміша дитяча книга — «Казка про Кролика Пітера», і протягом року довелося видати ще шість випусків, щоб задовольнити читацький попит. Вражена такою популярністю Б.Поттер казала: «Суспільство напевно любить кроликів! Яка жахлива кількість Пітера». «Казка про Кролика Пітера» незабаром захопила увагу дітей і дорослих всього світу. За 100 років книга досягла тиражу 40 мільйонів копій!

     Особливістю представленої книжкової виставки є книжки-мініатюри, які дуже подобаються дітям. Під час презентації виставки усі бажаючі мали можливість переглянути книги, а історію про кролика Пітера ми навіть почитали. Окрасою виставки залишаються незмінні кролики.


     Прекрасні історії Беатріс Поттер люблять і діти, і дорослі, а її книги перекладені різними мовами продовжують продаватися по всьому світу. За мотивами казок зняті фільми, зроблені анімації і навіть поставлений балет.

     Почитати ці веселі історії можна у відділі документів іноземними мовами.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей