Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
"Кролячий Тиждень" Бібліотечного літа


      Якщо надворі дощ, а вдома робити немає чого, тоді сміливо вирушайте до Національної бібліотеки України для дітей! Цього Тижня був екватор Бібліотечного літа і проходив він не тільки у літньому дворику, а й у відділі документів іноземними мовами!

     Що цікавого дізналися? Віртуально познайомилися з відомими українцями у США, наочно побачили скільки цукру міститься у «шкідливих напоях», дізналися про створення мобільного телефону та багато іншого.


     Куди їздили? До Національного музею Тараса Шевченка, де дітям дозволили бігати і гратися, адже у нас була не проста екскурсія, а квест-гра «Карта Шевченкових пригод».


     Майстрували? Звичайно, як же без майстер-класів! Шили чудових кролів, які започаткували "Кролячу тему", адже щодня читали нову книгу, в якій обовязковим персонажем був кролик. Розмальовували магніти із солоного тіста, а потім їх клеїли до інтерактивної карти світу.


     English day! Улюблений день, читали книжки англійською, повторювали слова і вивчали нові, дивилися мультфільми з ресурсу eLibrary USA, складали з пазлів мапу штатів США. І навіть настільні ігри, у які всі грали, також були англійською!



     Що читали? Читали двомовні книги: німецькі та японські, читали українські книги зарубіжних авторів, читали англійською, читали з планшетів, читали один одному, і звичайно не обійшлося без інтерактивного читання.


     А як же спорт? Дитяча ЙОГА допомогла всім бажаючим розім`яти м`язи. Діти і дорослі з великим задоволенням виконували асани, і навіть освоювали Пранаяму (систему дихальних вправ).


     Коли і в що гралися? Щоразу, коли читали книги про кролів. Під час інтерактивного читання книги К.Галицької та О.Черепанової «Книжка-з’їжка» малеча відтворювала приготування смачних рецептів за допомогою іграшкової кухні та різноманітних інгредієнтів. Дуже вразила наших читачів книга К.Бабкіної «Гарбузовий рік», у якій чарівні сторінки, зображення на яких оживають: рухаються, щебечуть, шурхочуть. Не вірите? А наші відвідувачі сьогодні в цьому переконалися на власні очі.
     Під час читання pop-up книжок грали з персонажами книги. А ще грали в інтелектуальний дартс - це як звичайний дартс, тільки кожний учасник заробляв додаткові бали за правильні відповіді вікторини.


     А смачненьке було? Звичайно! Дружньо святкували за солодким столом. Захоплююча гавайська гра у Лімбо завершила наш емоційно насичений Тиждень.


     Запрошуємо улюблених читачів наступного тижня до літнього дворику, адже не дивлячись на погоду - в бібліотеці завжди сонячно!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей