Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Новий ювілейний бібліотечний сезон 2016—2017 відкрито!


1 вересня у Національній бібліотеці України для дітей відбувся книжковий VIP-марафон «ЧИТАЄМО=ПЕРЕМАГАЄМО!», яким книгозбірня відкрила новий бібліотечний сезон!

     Розпочалося свято на майданчику перед бібліотекою спеціальним випуском теленовин, а точніше – бібліотечних новинок сезону. А новинок читачів очікує багато: це і психологічні тренінги для підлітків «НЕПОВТОРНІ», пісочна терапія для дошкільнят «Країна почуттів», квести за інтерактивною виставкою «Діячі України», нові комп’ютери, майже три тисячі нових книжок! Також бібліотека готує сюрприз до Всеукраїнського дня бібліотек (30 вересня) – відкриття квест-кімнати. Такі новини від бібліокореспондентів дуже порадували відвідувачів свята.


     Привітала читачів із Днем знань генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей України Алла Гордієнко, яка відзначила, що влітку у бібліотеці вирувало життя, діти брали активну участь у програмі літніх читань «Бібліотечне літо юного українця — 2016», у пошуковому проекті «Персона Ґрата» і, що найважливіше, читали книжки.


     За підсумками літа лідерами читання стали:
          1. Софія Суслова (6 років), яка разом із мамою прочитала 37 книжок;
          2. Ірина Бородійчук (9 років) – 27 книжок;
          3. Люба Марченко (6 років) — 26 книжок;
          4. Ірина Роменська (12 років) – 25 книжок;
          5. Мирослав Востріков (7 років) – 23 книжки;
          6. Максим Мороз (13 років) – 20 книжок.

     Лідерами проекту «Персона Ґрата» стали: Анастасія Вельченко (10 років), Максим Марченко (12 років), Юрій Орєхов (13 років), Едуард Брєжнєв (13 років).


      Подарунки за активність та творчість кращим читачам вручали генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко та почесна гостя свята, меценат і друг бібліотеки, голова благодійного фонду «Україна – наше майбутнє» Ольга Гуржій. Пані Ольга побажала читачам бібліотеки гарного навчального року, нових знань та книжкових відкриттів.

      Після нагородження кращих читачів Бібліотечного літа, «телеведучі»-бібліотекарі взяли інтерв’ю у VIP-гостей свята, які завітали до бібліотеки, щоб зустрітися з читачами під час книжкового марафону.



      У марафоні взяли учать 4 команди читачів, які по черзі зустрічалися з кожним гостем у відділах бібліотеки в інтелектуальному змаганні (міні-зустрічі по 15 хвилин).

      У відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку на читачів чекала Юлія Олійник, солістка заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України, переможниця багатьох міжнародних та всеукраїнських пісенних конкурсів. Діти цікавилися, чи складно було стати солісткою ансамблю пісні і танцю Збройних сил України, чи важкий був конкурс. Юлія розказала дітям, що їздить із концертами до зони АТО, що її улюблена пісня «Все на світі можна вибирати, сину», і що в школі вона вчилася добре, але не дуже любила алгебру і математику.

      У відділі документів іноземними мовами мова йшла про віммельбухи – книжки для розглядання, тому що гостею там була Анна Похлєбаєва, власниця видавництва «Artbooks», яке видає ці незвичайні книжки-розглядалки. Виявилося, що діти знають і люблять ці книжки, тому з радістю відгукнулися на пропозицію взяти участь у конкурсі «Моя віммель-бібліотека». Анна розпитувала дітей про улюблені книжки, які найчастіше називали книгу «Аліса в країні чудес» Льюїса Керролла.

     У відділі мистецтв із читачами зустрічалася Світлана Рудікова, художниця, ілюстраторка дитячих книжок та колишня читачка бібліотеки. І в дитинстві найбільш улюбленим її відділом був саме відділ мистецтв, можливо тому вона стала художницею.

      У відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку читачів зустрічав Микита Кашницький, дитячий письменник, автор книги «Пригоди Пухнастика і В'юнка». А ще Микита активний учасник революції Гідності, учасник АТО — брав участь у бойових діях під містом Щастя у складі батальйону «Айдар». Найбільше запитань до гостя було звісно у хлопців. Дітей також цікавило, яким було дитинство Микити, які книжки він читав. У відповідь гість запропонував дітям почитати напам’ять улюблені вірші, і виявилося, що школярі знають їх багато – і сучасних авторів, і класиків.

     Гості цікавилися, ким мріють бути діти. Серед хлопців чомусь багато бажаючих стати футболістами, а дівчатка хочуть бути музикантами чи артистками, ну або ж бізнес-леді. Нашим VIP-персонам сподобався формат свята, можливість поспілкуватися з великою кількістю дітей, а також — зробити на згадку селфі.

      По закінченню книжкового марафону у відділах бібліотеки можна було взяти участь у різноманітних розвагах. Найпопулярнішою була приймальня бібліолікаря «Читаміни для дитини», в якій сьогодні чергувала психолог бібліотеки Олена Лесечко. На консультацію до бібліолікаря приходили і дошкільнята, і школярі, і батьки, і навіть бібліотекарі. Після анкетування кожному з них було надано індивідуальні рекомендації та прописана певна читамінка – книжка.


Новий бібліотечний сезон відкрито! Чекаємо на вас!


     Бібліотечно-ювілейний РЕП.

     Більше фото дивись на сторінці Бібліотеки у Facebook.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей