Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
«Смачні вихідні» з бібліотекою у Міжнародному дитячому центрі «Артек»

     Нових друзів і партнерів подарувало це літо нашій бібліотеці — Міжнародний дитячий центр «Артек», який розмістився під Києвом у живописному лісі у Пущі Водиці. Зараз у центрі відпочиває 600 дітей з усіх куточків України.

     Національна бібліотека України для дітей влаштувала для них «Смачні вихідні». Саме так назвали бібліотекарі свято, яке привезли з собою в суботу 17 вересня до табору.

     А смакоти було вдосталь для усіх бажаючих!

     Розпочалося свято концертною програмою з конкурсами і рухливими іграми від ведучих свята та веселої компанії помічників – Сонячного Промінчика, клоуна Веселуна і Смугастої Зебри.

     Діти з радістю долучилися до змагань. Сподобалася артеківцям лялькова дівчинка НБУшка, з якою радо фотографувалися на згадку.

     А на галявині біля сцени розташувався цілий бібліотечний ярмарок різноманітних захоплюючих пропозицій, до якого дві години без перерви була прикута увага всіх дітей.

    Бібліотека привезла з собою майстер-класи, на яких діти навчилися плести браслети, робити ляльку-мотанку, прикраси та сувеніри у національному стилі, яскравих пташок із тканини.

    Найбільша черга дітлахів вишикувалась до арт-майстерні «Аква-грим». Тут кожного прикрасили малюнком на замовлення – квіточки, сердечки, смайлики, український прапорець, навіть скорпіончик – чому ж ні, якщо є таке бажання.

    А ще з нами приїхав бібліолікар – його послуги вже стали популярними серед читачів бібліотеки, також вони сподобалися і артеківцям. Кожен хотів пройти діагностику у психолога бібліотеки, відповісти на запитання анкети та отримати ліки – читамінку з порадою, яку книжку треба почитати.

    Дуже раділи бібліотекарі з того, що біля двох книжкових виставок-вікторин не вщухала черга бажаючих перевірити свою книжкову ерудицію та погортати книжки. Біля кулінарної виставки «Гей малята, всі сюди – у країну смакоти» дівчатка з захопленням вивчали книги та запитували, де подібні книжки можна знайти у їхніх рідних містах: Харкові, Дніпрі, Сумах… Тож, дитячі бібліотекарі по всій Україні – чекайте, скоро до вас прийдуть нові читачі.

    Завершилося свято справжньою смакотою, про яку учасникам майстер-класів та ігор розповідали ведучі свята та бібліотекарі, що кашоварили-готували куліш у лісі на місці табірного багаття. Окрім смачнючого куліша, вони підготували дітям цікаву розповідь про цю справжню українську козацьку страву.

    Ось таким веселим, кольоровим, книжковим і смачним був перший візит бібліотеки до нашого українського Артеку! Сподіваємося на нові зустрічі!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей