Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Відеоподорож «Мистецтво Київської Русі»

     21 вересня 2016 року в Національній бібліотеці України для дітей відбулася відеоподорож «Мистецтво Київської Русі», яка проходила в рамках програми «Мистецьке перехрестя» та спрямована на допомогу вивченню шкільного курсу «Мистецтво» та «Художня культура».

     На захід завітали учні 8 класу ЗОСШ № 163 м. Києва. Читачі отримали унікальну можливість вирушити у мандрівку мистецькими шляхами Київської Русі. Бібліотекар відділу мистецтв продемонструвала слайд-презентацію та ознайомила користувачів-учнів із давньою майстерністю Київської Русі, що стала фундаментом для великого національного мистецтва. Перед очима читачів ніби з глибини віків постали пам’ятки архітектури, що увійшли в скарбницю світової культури, картини з життя і побуту, умови праці їхніх творців. Присутні переглянули фрагменти фільмів «Сім чудес України – Софія Київська», «Фрески та Мозаїки», «Ремесла Київської Русі» та дізналися цікаві факти про історію створення соборів і храмів часів Київської Русі, про дослідження стародавніх графіті – написів і малюнків, про фресковий живопис, що прикрашають стіни культових споруд, про шедеври іконопису та виробів стародавніх різьбярів і ювелірів. Переглянути найкращі видання з цієї теми діти змогли на книжковій виставці, де були представлені книги, які містили інформацію про чудові витвори давньоруського мистецтва.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей