Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Малюємо ікону

    25 вересня у бібліотеці проходив мистецький захід «Про ікону та іконописців», а самим кульмінаційним та захоплюючим його моментом була можливість спробувати самому намалювати ікону. Адже користувачі-діти вже малювали пейзажі, натюрморти, навіть портрети, а ось ікону – ніколи. Діти із захопленням слухали поради Олексія Олександровича Возіянова (художника Лаврських майстерень), який люб’язно погодився провести мистецький майстер-клас з малювання ікон. Присутні на заході користувачі не вперше тримали пензлик у руках. Адже вони навчаються у гуртку з образотворчого мистецтва, яким керує справжній фахівець Каневська Галина Ярославівна.

     Вони старанно, зі знанням справи клали мазок до мазка, щоб ікона була дуже схожа на справжню. І їм це вдалося… Хай по-дитячому, хай з невеликою гамою кольорів… Вони старалися. А ще відвідувачі прослухали бесіду про ікону як предмет поклоніння, ікону як витвір мистецтва. Книжкова виставка про ікону також викликала у них неабиякий інтерес.

     Ми дуже сподіваємося, що духовна зернина, зронена в дитячі душі під час заходу, проросте чистим колосочком у майбутньому.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 6/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей