Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
В день бібліотек бібліотекарями працювали читачі

    Традиційно до Всеукраїнського дня бібліотек влаштовується велика кількість святкових заходів, бібліотекарі намагаються зацікавити і здивувати читачів, розкрити нові можливості своєї діяльності, готують сюрпризи до свята. Національна бібліотека України для дітей 30 вересня ще зранку приймала вітання зі святом від відвідувачів заходів у відділах бібліотеки.

     З нагоди свята привітання від адміністрації та профспілкового комітету бібліотеки приймали бібліотекарі під час урочистого зібрання. Адже цього року почесні грамоти та відзнаки Верховної Ради України, Міністерства культури України отримали 17 працівників Національної бібліотеки України для дітей! Прекрасний поетичний подарунок колективу зробив гість свята Олександр Афонін, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів.

     Якби ви потрапили до бібліотеки 30 вересня десь по обіді, були б дуже здивовані, не побачивши на робочих місцях її працівників. Замість них за кафедрами обслуговування сиділи діти, які ввічливо віталися і дуже професійно з’ясовували, чи записані ви до бібліотеки, чи перереєстровані, яку книгу вам порекомендувати? У такий незвичайний спосіб бібліотека вирішила відзначити своє професійне свято. В акції дублер-шоу «Бібліотекар на годину» взяли участь 15 активних читачів бібліотеки. Працювати бібліотекарями їм сподобалося, особливо зацікавила дітей система електронного обслуговування користувачів і видачі книг. Щоправда вони ще не проводили заходи, можливо, це стане наступним етапом акції, яку планується повторити.

     По завершенню дублер-шоу усіх запросили спуститися на 1-й поверх, адже прилади показали зростання незрозумілого містичного фону — чи то ектоплазми, чи то протоплазми... Але все швидко з'ясувалося — це була «бібліотека-привид» — квест-кімната, відкриття якої стало довгоочікуваною подією року. Це перша в Україні квест-кімната у дитячій бібліотеці. Тому черга на відвідування вже існує. Умови дивись тут.

     Перші квитки на відвідування квест-кімнати отримали ще на початку лютого активні читачі літературного роумінгу «Читання без обмежень». Вони терпляче чекали, коли ж завершиться облаштування такого незвичного для дитячої бібліотеки дозвіллєвого простору, а точніше закритого і таємничого місця, адже формат квест-кімнати «замкнені». А головне завдання команди учасників квесту — шляхом розгадування низки загадок та головоломок, знайти ключ, відімкнути кімнату і вийти з неї. На виконання завдання команді дається 60 хвилин.

     30 вересня перша команда у складі 4 читачів потрапила до бібліотеки-привида і витратила 55 хвилин на пошуки ключа. Завдання виявилися не простими, і довелося добряче потрудитися, щоб знайти підказки та розгадати усі ребуси.

     І найголовніше — родинне свято «Літературний бал» — бібліотека влаштувала в неділю 2 жовтня. Читати далі.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей