Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Підсумки свята «День культури Ізраїлю»

     Шалом! Шабат шалом!

     Саме такі слова звучали у п’ятницю 21 жовтня на святі «День культури Ізраїлю» у Національній бібліотеці України для дітей. Цей день видався яскравим, завдячуючи партнерам-співорганізаторам: Ізраїльському культурному центру при Посольстві Держави Ізраїль, єврейській громаді «Масорет», Міжнародному студентському культурному центру «Hillel».

     Свято відкрила пані Алла Ошмянські, яка зазначила, що слово «шалом» означає «мир» і побажала усім нам миру. Вона закликала до співпраці, дружби та обміну досвідом між дітьми України та Ізраїлю.

     Головний ребе громад традиційного іудаїзму Реувен Стамов та директор освітньої громади «Масорет» Олена Стамова підкреслили важливість пізнання різних культур, адже нерозуміння породжує страх, а він у свою чергу може породити ворожнечу та війну. Тому вивчаючи інші культури ми не тільки розвиваємося, але й налагоджуємо мир у всьому світі.

     Директор Міжнародного єврейського студентського культурного центру «Hillel» Тетяна Абович розповіла про активну діяльність Центру та запросила усіх бажаючих відвідати його.

Член Національної спілки письменників України, поет, голова київського єврейського культурно-просвітницького товариства імені Шолом-Алейхема Григорій Фалькович провів літературну зустріч у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку. На сцені бібліотеки він прочитав свої вірші для усіх присутніх на святі.

     Театральна студія «ВІК», яка має у своєму репертуарі постановку «Хелемські мудреці» (режисер Микола Бабин) за п'єсою М. Гершензона, представила нашим глядачам уривок із вистави.

     Приємно, що на відкритті свята актовий зал нашої бібліотеки був переповнений.

     Після урочистого відкриття всім учасникам було запропоновано взяти участь у:

     — майстер-класі з івриту та плетіння біло-синіх сердечок від Ізраїльського культурного центру, які провели учасники молодіжного клубу «Цофім»;


     — читання єврейських казок від координатора освітніх програм центру «Hillel» Ілони Діденко;

     — презентації «Ізраїльські свята» від єврейської громади «Масорет» з пригощанням: яблуками з медом, мацою та улюбленою стравою дітей у Ізраїлі «бамбою» з арахісовим маслом.

     У холі бібліотеки впродовж свята експонувалася фотовиставка «Терра Ізраїль з висоти пташиного польоту». Кожен відвідувач бібліотеки може її переглянути до 26 жовтня.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей