Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Презентація та майстер-клас «Каталонія і Гауді»

    10 листопада у рамках програми «Тиждень культури Іспанії» відвідувачі нашої бібліотеки досліджували життя та джерела натхнення Антоніо Гауді, одного з кращих архітекторів у стилі ар-нуво, який надав неповторного вигляду Барселоні.

     На початку учасники заходу слухали шум моря та з закритими очима «досліджували» такі предмети: камінчики, мушлі, листя, гілку дерева. З дитинства Гауді відчував силу і красу природи Каталонії, яку й втілював у своїх архітектурних шедеврах. Коли його запитували про джерело натхнення, він відповідав: дерево, яке стоїть прямо, простягає свої гілки, з яких ростуть менші гілки, а увінчують їх листя. І всі ці елементи виглядають гармонійно та велично з тих часів, що їх створив Великий Творець.

     Саме йому належать такі слова: пряма лінія – творіння людини, коло – творіння Бога. Досконалою формою він вважав яйце.
     Під час майстер-класу кожен учасник спробував відчути себе митцем – створити картину «Парк Гуель» та прикрасу з пофарбованої яєчної шкаралупи. Відразу стало зрозумілим, як важко викладати маленькі часточки у велику картину, важливість концентрації та часозатратність. Цікаво, що учасники повністю занурилися у цей процес та відчули себе митцями.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей