Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Поетеса і педагог із гір Карпатських

    Одним із важливих чинників розвитку особистості дітей і молоді завжди була й залишається художня література, особливо національно-культурне надбання. Одним із яскравих прикладів є твори Марійки Підгірянки, видатної української письменниці, поетеси, талановитого педагога, члена Спілки письменників України, у яких продемонстровано блискуче знання життя дітвори, їхніх уподобань, переконань, світогляду.

     15 листопада у Національній бібліотеці України для дітей відбулися педагогічні читання «Літературна спадщина Марійки Підгірянки в практиці роботи дошкільного навчального закладу» для вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів Шевченківського району м. Києва.

     До учасників із привітальним словом звернулася заступник генерального директора з інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів НБУ для дітей Тетяна Василівна Шамаріна, яка наголосила, що дитячі бібліотеки і дошкільні заклади освіти роблять спільну справу, спрямовану на виховання підростаючого покоління.

     Презентацію про життя і творчість М. Підгірянки представила завідувач сектору професійних документів та ділового спілкування Оксана Сергіївна Касяненко.

     Ольга Миколаївна Стрикун, методист районного навчально-методичного центру, зацікавила потенціалом творчості письменниці у національно-патріотичному вихованні дітей дошкільного віку, а Вікторія Олександрівна Андрієвська, вихователь-методист ДНЗ № 180, розповіла, як можна використовувати поезію Марійки Підгірянки у роботі із розвитку мовлення та навчанні елементам грамоти дітей дошкільного віку.

     Цікавим був виступ Інни Миколаївни Поліщук, вихователя-методиста ДНЗ № 26, яка поділилася досвідом використання творів М. Підгірянки в процесі ознайомлення дітей із довкіллям.

     З книгами письменниці, які є у фондах Національної бібліотеки України для дітей, присутніх познайомила Ірина Іванівна Шевчук, бібліотекар І категорії відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

     Сподіваємося, що такі спільні заходи постійно відбуватимуться у стінах бібліотеки і будуть корисними як для вихователів дошкільних закладів, так і для бібліотекарів.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей