Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Інтеграційний захід «День толерантності: творимо милосердя разом»

    24 листопада бібліотека стала домівкою для дітей, які переїхали до Київської області з окупованих територій. Тема дня — толерантність. Не лише у цей день ми можемо бути толерантними до інших: батьків, дітей, дорослих. І як важливо нам сприймати один одного, бо іноді дорослі забувають, що були дітьми, а діти ще ніколи не відчували себе дорослими.

    У дитячій бібліотеці дорослі, як у казці, залишаються дітьми у душі, щоб зберегти той промінчик доброти та тепла, який живе у кожній людині. Тому й творили милосердя ми усі разом: діти, дорослі, бібліотекарі. Приємні сюрпризи розпочалися з самісінького ранку: кожній дитині вручили подарунковий пакет від організаторів події, а потім усіх почастували сніданком.

    Розпочалося свято урочисто у актовій залі. Господиня бібліотеки Алла Іванівна Гордієнко привітала гостей та висловила сподівання, що день проведений у стінах головної дитячої бібліотеки країни стане незабутнім для дітей.

    З добрими побажаннями та вітальним словом до гостей звернулися організатори свята: Ірина Сваволя, координатор регіонального компоненту проекту Ради Європи; Руслан Колбаса, директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення; Анна Фломбойн, представник служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації.

    Урочиста частина несподівано для дітей приховувала сюрприз: веселу музичну лялькову виставу «Музичне дерево», яку показав дітям ляльковий театр бібліотеки.

    По завершені урочистостей усіх гостей – 80 дітей та 20 дорослих — поділили на групи, щоб було зручніше брати участь у цікавих подіях, які тривали протягом усього дня.

    Для початку екскурсія бібліотекою, яка схожа на справжній казковий палац. Діти захоплено розглядали цікаві скульптури, барельєфи та панно – керамічні витвори художниці Ольги Рапай, космічні люстри, та стелю, яка дивиться просто у небо. Але з таким же захопленням роздивлялися й книжки як незвичайні велетенські віммельбухи, об’ємні книжки у форматі 3D, так і просто звичайні казки, історії, пригоди. На обох абонементах був просто аншлаг – діти не могли відірватися від книжок.

    І звичайно ж – улюблені мультики, які в нашій бібліотеці можна дивитися у багатьох куточках: у Кімнаті Казок, у відділі документів іноземними мовами, де переглядали найпопулярніший мультик про собачку, яка замість гавкати мявкала, хрюкала та мукала.

    Відділ мистецтв вразив дітей безліччю можливостей для релаксу: етнографічний куточок «Українська хата», караоке, прослуховування музики, а наостанок ще й справжня дискотека!

    У найбільшому читальному залі бібліотеки відбулися уроки «Учуся захищати себе! Права та обов’язки – завжди поруч». Так, не дивуйтеся, саме уроки, але незвичайні, казкові! І проводила їх не просто вчитель, а лауреат всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінації «Правознавство» Наталія Дністрянська. Тому урок був не зовсім схожим на заняття в школі, а швидше на казкову пригоду.

    Після такої насиченої програми гостей пригостили обідом, адже на них чекало ще багато подій. Друга половина дня розпочалася годинами толерантності у різних відділах бібліотеки.

    У відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку для відбулася патріотична година «Нам час для України жити». Діти читали, ознайомлювались із сучасними книжками — віммельбухами, білінгвами, розгадували вікторину «Казкова плутанка». У відділі маленьким гостям дуже сподобалася загадкова Кімната Казок, в якій так цікаво гратися, дивитися мультики, відпочивати. А ще навколо неї можна навіть танцювати! Що й зробили усі разом: влаштували танцювальний флешмоб на пісню Тіни Кароль «Україна — це ти».

    У читальному залі відділу обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку в рамках роботи пункту європейської інформації відбулася пізнавальна бесіда-гра «Ми всі різні, але рівні». Діти поглибили знання про культурне різноманіття Європи та поняття «толерантність», а разом із веселим м’ячиком Толеранчиком навчалися відрізняти добрі вчинки, притаманні толерантній людині, від поганих.

    У відділі документів іноземними мовами влаштували «Живу бібліотеку» — надзвичайно цікавий формат спілкування з людьми з інших країн, які розмовляють іншою мовою, відрізняються від нас зовнішністю. На зустріч завітали давні друзі бібліотеки представники Африканської ради в Україні та її президент Іссо Садіо Діалло. Це була одна з незабутніх подій дня. Хоч спілкувалися суржиком із французької, англійської, російської та української – зрозуміло було все.

    А далі відбувся майстер-клас з африканських танців, представники Африканської ради пригощали усіх бажаючих африканським чаєм і кавою.

    У творчій частині дня дітям запропонували на вибір цілу низку майстер-класів. Можна було зробити патріотичний сувенір у Бібліо-АРТ-майстерні, або ж сплести собі патріотичний браслетик зі стрічок. А якщо не бажаєш сам щось робити – завітай до салону аквагриму, де тобі зроблять казковий макіяж. В іншому куточку дівчаткам робили вишуканий розпис хною у техніці мехенді.

    В рамках заходу було проведено експрес-опитування учасників цього заходу: дітей та батьків, з метою виявлення рівня їх толерантності. Результати опитування.

    Завершився цей насичений день невеличким концертом, який підготували гості свята — вихованці кримськотатарського культурно-освітнього центру «Кримська родина». Прекрасні виступи дівчаток вразили дітей. І хоча всі були стомлені та емоційно збуджені кількістю подій, подарунків, насиченістю спілкування, під час концерту в залі панувала тиша, яка вибухнула оваціями.

Дякуємо всім за це свято спілкування, дружби, толерантності!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей