Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Одного разу в казці

     З 6 грудня 2016 року по 31 січня 2017 року в Національній бібліотеці України для дітей експонується виставка живопису та книжкової графіки української художниці та ілюстратора дитячих книг Марини Михайлошиної — «Одного разу в казці».

     Марина Михайлошина народилася у Києві 1982 року. Живе і працює у столиці. Закінчила ДХСШ ім. Т.Г. Шевченка, факультет живопису, займалася скульптурою і керамікою (факультет декоративно-ужиткового мистецтва). З 2001 р. навчалася на видавничо-поліграфічному факультеті НТУУ «Київський поліграфічний інститут», спеціальність «Графіка». З 2010 року працює як «вільний художник», займається оформленням книг. У 2011 р. відбулася її перша виставка робіт у рамках проекту «Україна – Грузія: два серця – одна душа» (Дні України в Грузії, м. Тбілісі). Роботи художниці зберігаються у приватних колекціях України, Росії, Грузії, Ірландії, США, Австралії. Починаючи з 2015 р. є почесним членом Європейської федерації слов’янської культури і мистецтва «Слава» у Бельгії.

     В експозиції представлені живописні роботи майстрині та ілюстрації до книг «Видавництва Старого Лева» — «Дитячий Кобзар», «Українські народні казки», «Баламутинки» Романа Скиби та «Країна Ніландія» Олени Мацьків видавництва «Свічадо».

     Роботам Марини Михайлошиної характерні безпосередність та щирість. У її картинах відображається український колорит, який допомагає краще зрозуміти казку. На полотнах оживають не тільки міфічні персонажі, але і герої шевченківського «Кобзаря», з’являються велетенські дракони, гуцули, що шукають щастя у високих горах, та красуні-дівчата, а також різні тварини.

     Запрошуємо всіх бажаючих на відкриття виставки «Одного разу в казці», щоб познайомитися із талановитою художницею Мариною Михайлошиною та побачити її картини в оригіналі. Відкриття відбудеться 9 грудня об 11 годині 30 хвилин у фойє другого поверху бібліотеки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 6/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей