Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Подаруночки з вікна» спільно з Українсько-Японським Центром
НТУУ «КПІ»

     У повітрі вже відчувається свято Різдва та Нового року, тому ми розпочали підсумкові заходи програми «Культурне намисто світу» у форматі «Різдвяний ярмарок» спільно з партнерами бібліотеки, з якими ми упродовж року проводили «Тижні культури однієї країни».

     Наш бібліотечний ярмарок наповнений книжками різних народів світу та традиційними різдвяними майстер-класами.

     7 грудня до відділу документів іноземними мовами завітав Хітоші Накамура, працівник Українсько-Японського Центру НТУУ «КПІ», який прочитав казку японською мовою «Подаруночки з вікна». Виявляється, японський Дід Мороз літає на вертольоті та перекидає подаруночки через вікно і тому може помилитися з адресатами. Ця цікава історія зовсім не схожа на звичні для нас українські та європейські казки.

     Зазвичай подарунки запаковують у гарний папір. Хітоші Накамура-сан провів майстер-клас із фурошікі (традиційного піднесення подарунку). В Японії подарунки загортають у шовкову тканину особливим методом, схожим на оригамі. Тож учні спеціалізованої школи № 152 із задоволенням повчилися цьому мистецтву.

     А ще дізналися, що таке дарума та відчули її на дотик. Ця лялька дарума не має зіниць. Щороку японці купують собі одну даруму, загадують бажання та малюють одну зіницю. Як тільки бажання виповнилося – лялька отримує й другу зіницю.

     Наступного року Національна бібліотека України для дітей долучиться до відзначення «Року Японії в Україні» та проведе низку заходів, майстер-класів і свят спільно з Українсько-Японським Центром. Долучайтеся!

Відеорепортаж із заходу можно переглянути за посиланням.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей