Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
День вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

    Указом Президента України 2016 рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. Трагедії, яка змусила покинути свої домівки сотні тисяч людей, і наслідки якої ми відчуваємо до сьогодні.

    Не усі знають, що 14 грудня – день вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Це день, коли згадують про понад 600 тисяч людей, які брали участь у ліквідації наслідків цієї аварії. Частина із них захистила нас від трагедії, заплативши найціннішим – своїм життям. І найменше, що ми можемо зробити – це завжди пам’ятати про тих, хто причетний до ліквідації наслідків, вшановувати їхню пам’ять і намагатися зробити усе, щоб така трагедія більше не повторилася.

    Саме ці події і обговорювалися під час зустрічі учнів школи № 27 з учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, у 1986 році заступником керівника Прип’ятського міськвиконкому, письменником Олександром Есауловим. Олександр Юрійович розповів про місто Прип’ять, події квітня 1986 року, показав фото «міста, якого немає», але яке в його пам’яті залишилося молодим, засадженим трояндами, з дитсадками та школами, скверами та бульварами.

    Доповненням до розповіді стала презентація книг письменника про Чорнобильську трагедію, зокрема останньої з них – «Мамо, що це було?».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей