Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Літературне чаювання «Пригоди Аліси в Країні чудес»

    19 січня у Національній бібліотеці України для дітей відбулося літературне чаювання у стилі «Аліса в Країні чудес» за участю героїв казки Кролика, Капелюшника та Королеви. На захід було запрошено наших постійних читачів.

    Чарівний світ Аліси вже 152 роки зачаровує усіх із дитинства. Ось і гості нашого заходу захопилися пригодами Аліси.

    Гостей чаювання зустрічав Кролик, який запросив до відділу документів іноземними мовами.

    Спочатку Кролик розповів про вікторіанську добу, віднайшов джентльменів та леді серед присутніх, провів вікторину за стравами, якими частують у книжці: пляшечкою «випий мене», пиріжком «з’їж мене», перцем, помаранчевим варенням та грибом. Відповіді на запитання шукали у книжці.

    Звісно на чаювання прийшов Капелюшник, щоб розповісти про перші видання та ілюстрації «Аліси в Країні чудес», поділитися цікавими фактами про життя Льюїса Керролла. А Королева зачитала свій улюблений уривок із казки (звісно, це сцена суду) англійською мовою з книжки-розкладайки.

    Родзинкою зустрічі були ігри та змагання: діти розмальовували на інтерактивній дошці троянди червоним кольором, а якщо у них щось не виходило, то «Голову геть!» – голосно кричала Королева. Діти із зав’язаними очима наклеювали усмішку на зображення Чеширського кота.

    На завершення заходу кожен учасник зіграв у справжній крокет! У казці у двобої перемогла Королева, а у нашому бібліотечному крокеті — Аліса (яку ми обрали спільним голосуванням), яка тим самим «відігралася» за свого персонажа.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 6/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей