Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
День Соборності України у Фастові — недільний екскурс в історію

    22 січня з нагоди відзначення Дня Соборності України читачі та працівники Національної бібліотеки України для дітей за сприяння друзів та партнерів бібліотеки — Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна» — взяли участь у просвітницькій акції, відвідавши з екскурсією історичне місце — Музей-вагон злуки УНР та ЗУНР, що знаходиться на залізничній станції Фастів, та долучилися до флешмобу «Україна Єдина».

    Музей-вагон на станції Фастів (ПЗЗ) встановлений на початку 2000-х років між шляхами, що ведуть на Козятин та Білу Церкву. Це пам’ятник, який нагадує про те, що саме тут — на шляху до Києва — у грудні 1918 р. зупинився потяг, у якому політичні діячі підписали попередній текст Договору про об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР). Цим документом ЗУНР заявила про свій намір «увійти з усією територією й населенням як складова частина державної цілості в Українську Державну Республіку», а УНР зі свого боку – «прийняти всю територію й населення Західноукраїнської Республіки як складову частину державної цілості в Українську Народну Республіку». Після підписання Договір було ратифіковано в Станіславові (Івано-Франківськ), а проголошено вже 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві. Саме тому цього дня ми відзначаємо День Соборності України.

    Учасники екскурсії дізналися багато цікавого про історичні події, що передували підписанню Договору про об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, та завдячують усім, хто долучився до організації цього заходу.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей