Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Грузія — країна багатовікової історії і великої культури

       15 березня у Національній бібліотеці України для дітей відбувся культурно-мистецький захід «День Грузії».

       Горда, вільна, гарна, старовинна, дружня, з відкритим серцем, гостинна – такі епітети завжди лунають на адресу Грузії та грузинів від українців.

     Грузинський народ протягом своєї багатовікової історії створив безліч казок, легенд, притч, які назавжди увійшли в його золоту скарбницю. У казках відтворюються пейзажі Грузії, рослинний і тваринний світ і не лише реальний, а й вигаданий народною фантазією. Тому основною темою заходу стали казки та мистецтво Грузії, співробітництво України та Грузії.

     Відкрила свято генеральний директор Алла Іванівна Гордієнко, яка підкреслила колоритність Грузії та наголосила на важливості пізнання культури через книжки.

     У цей «День Грузії» зі сцени бібліотеки лунали привітні слова до всіх українців від Надзвичайного та Повноважного Посла Грузії в Україні Міхаела Уклеба та народного депутата України Мепарішвілі Хвича Надаровича.

     Серед почесних гостей були присутні радник із гуманітарних питань Посольства Грузії в Україні Зураб Топурія, керівник художньої студії «Маленький принц» Галина Іванівна Межевікіна, головний збирач фондів Музею-майстерні І.П. Кавалерідзе Галина Петрівна Синько, яка подарувала нашій бібліотеці дванадцять примірників книжки «Іван Кавалерідзе: життя і творчість».

     Поважні гості зазначали, що наші народи єднає дружба, яка у майбутньому буде такою ж сильною, адже ми добре знаємо ціну свободи і миру. Грузія та Україна за всю свою багатовікову історію ніколи не воювали між собою, а лише підтримувала одна одну.

     Окрасою «Дня Грузії» були яскраві та колоритні виступи:

    — дитячої хореографічної студії «Барвіночок» з українським танцем «Плескач» (художній керівник Артем Чернюк);

    — ансамблю грузинського народного танцю «Іберіелі» з національним  танцем «Мтіулорі» (художній керівник Мака Ломсадзе); 

    — тріо «Злагода» – студенти Київського національного університету культури та мистецтв, які виконали українську народну пісню «Килим» та  грузинську народну пісню «Суліко».

     Свято завершилося на другому поверсі бібліотеки, де усі гості ознайомилися з експозицією виставки «Світ казок Грузії» від художньої студії «Маленький принц» та поспілкувалися з юними художниками.

     Репортаж про культурно-мистецький захід «День Грузії» незабаром вийде в ефір Українського радіо у програмі «Школяда».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей