Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Український Мікеланджело

       11 квітня 2017 року у відділі мистецтв відбувся захід «Український Мікеланджело», присвячений 130-річчю від дня народження Івана Петровича Кавалерідзе (1887–1987) – скульптора, сценариста і кінорежисера, драматурга і прозаїка, в кожній галузі — художника-мислителя, оригінального творця, що залишив слід у духовній культурі українського народу.

       На захід завітали дев’ятикласники ЗОСШ № 163 м. Києва. Старшокласники поповнили свої знання про культурну спадщину І. Кавалерідзе, переглянули слайд-презентацію про великого митця, де були представлені найяскравіші моменти з творчого життя цієї геніальної людини. Особливу увагу дітей привернули скульптури-проекти пам’ятників княгині Ользі у Києві, Тарасові Шевченку в Сумах та Ромнах, Григорію Сковороді в Лохвиці та Києві, які стали значними здобутками монументального мистецтва. А також переглянули фрагменти найвідоміших фільмів режисера-Кавалерідзе «Коліївщина»(1931), «Прометей» (1936) та перший фільм жанру кіноопери «Наталка Полтавка» (1936).

       Життєвий шлях талановитого скульптора, кінорежисера, драматурга, просто багатогранної людини викликав неабиякий інтерес. Адже завжди цікаво доторкнутись до душевних струн надзвичайно талановитого митця, зрозуміти, які життєві мелодії надихали художника творити в різні роки його творчого шляху. Діти із задоволенням погортали біографічну літературу про митця та альбомні видання, які є у фондах бібліотеки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей