Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
20 квітня о 12.00 у Національній бібліотеці України для дітей відбудеться офіційне
святкування 50-річчя НБУ для дітей

       Відлік своє історії Національна бібліотека України для дітей (далі – Бібліотека) розпочала у 1967 р. на базі районної бібліотеки для дітей ім. М. Коцюбинського м. Києва відповідно до Постанови Ради Міністрів Української РСР від 22.07.1966 р. № 558 «Про створення Державної республіканської бібліотеки для дітей».

       За час свого функціонування Бібліотека зазнала змін у своїх назвах: з 1978 по 1991 рр. – це Державна республіканська бібліотека для дітей ім. Ленінського комсомолу, з 1991 по 2003 рр. – Державна бібліотека України для дітей. Враховуючи вагомий внесок Державної бібліотеки України для дітей у розвиток вітчизняної культури, велику роль у справі естетичного виховання підростаючого покоління, Указом Президента України від 02.10.2003 р. № 1142/2003 Бібліотеці присвоєно статус національної.

       26 грудня 1978 року Бібліотека отримала нове приміщення - унікальну архітектурну споруду, побудовану за спеціальним проектом з урахуванням елементів українського народного мистецтва. У цьому приміщенні, схожому на справжній палац, бібліотека знаходиться й по сьогодні.

       Сьогодні Національна бібліотека України для дітей – культурно-освітній, інформаційний центр, головна книгозбірня дитячої літератури України, послугами якої щорічно користується більше 20 тисяч користувачів-дітей та дорослих – організаторів дитячого читання. Для дітей у Бібліотеці працюють різноманітні клуби, гуртки за інтересами, а також театральна студія та ляльковий театр. Фонди Бібліотеки становлять понад півмільйона примірників книг, періодичних видань, аудіовізуальних матеріалів, у тому числі 17 тис. примірників книг мовами народів світу. Унікальною є колекція рідкісних і цінних видань – більше 13 тис. книг та близько 3 тис. прим. періодичної літератури ХІХ – першої половини ХХ століття.

       На офіційне святкування 50-річчя Бібліотеки запрошені почесні гості, завдяки рішенням яких бібліотека розбудовується та розвивається, у партнерстві та за підтримки яких ефективно здійснює свою громадсько-важливу місію сприяння гармонійному розвитку дітей через книгу та читання. Це державні посадові особи, народні депутати України, очільники галузі культури та керівники установ-партнерів галузі, керівники державних та громадських організацій, директори національних бібліотек країни та обласних бібліотек України для дітей. В програмі свята погашення поштової марки до ювілею бібліотеки.

       У святі візьмуть участь дитячі творчі колективи Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. М.В. Лисенка – одного з провідних навчальних закладів України у галузі підготовки музикантів-виконавців концертного профілю високої кваліфікації.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей