Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Урочисте відкриття «Днів культури Ізраїлю» з Посольством держави Ізраїль в Україні

       11 травня у Національній бібліотеці Україні для дітей відбулося урочисте відкриття циклу заходів «Дні культури Ізраїлю» до Дня незалежності держави Ізраїль.

       Насичена програма цього дня стала можливою завдячуючи партнерам, які радо підтримали нашу бібліотеку у спробі привідкрити завісу історії, традицій, культури сучасної високорозвиненої держави Ізраїль для наших читачів.

      Відкрила урочистий захід заступник генерального директора з науково-методичної роботи Тамара Миколаївна Турбаніст, яка подякувала, що поважні гості завітали до нас, тому що розуміють значення бібліотек у поширенні інформації та знань серед підростаючого покоління. Пані Тамара висловила сподівання про продовження співпраці, адже обом народам, українському і єврейському, ще є чому вчитися один в одного.

       Геннадій Поліщук, радник Посольства держави Ізраїль в Україні, порівняв бібліотеку з кораблем, який несе дітям знання, а їхнє завдання лише їх отримати.

       Директор Ізраїльського культурного центру пані Ольга Поліщук презентувала інформативну виставку «Визначні досягнення держави Ізраїль». Інтернет-сервіс ICQ, USB-флешки накопичування, процесори Intel, лікування розсіяного склерозу, сонячні колектори, виробництво чорної ікри і ще багато іншого було винайдено саме в Ізраїлі. Цю виставку можна переглянути під час «Днів Ізраїлю», які триватимуть до 17 травня.

       Важку тему голокосту зачепив директор Українського центру вивчення голокосту Анатолій Подольський, який подарував книжки з історії цієї трагедії в Україні.

       Рав Реувен Стамов, головний рабин консервативної течії іудаїзму в Україні, голова київської громади «Масорет», зазначив, що людина боїться того, що не знає і що не розуміє. Тому, пізнаючи культуру інших країн, ми розширюємо свої можливості та зменшуємо свій страх.

       Директор освітнього центру «Масорет» Олена Михаль-Стамова подарувала усім присутнім прекрасне виконання пісні на івриті «У нас немає іншої країни».

       Завершив основний блок Влад Пономаренко, керівник молодіжного клубу «Ноам», який провів для усіх присутніх майстер-клас із сучасного ізраїльського танцю.

       У другій частині заходу відбулися майстер-класи: розпис амулету «Хамса»; майстер-клас із плетіння від молодіжного клубу скаутів «Цофім» при Ізраїльському культурному центрі.

       Директор Ізраїльського культурного центру пані Ольга Поліщук прочитала дітям ізраїльську алегоричну казку мовою оригіналу та у перекладі. Книжку, яка сподобалася і дітям, і дорослим, пані Ольга подарувала бібліотеці разом із чудовими виданнями сучасних ізраїльських письменників.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей