Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Казкотерапія «Японські казки про котів»

       До Року Японії в Україні Національна бібліотека України для дітей проводить серію читань та майстер-класів для кращого пізнання культури і традицій Японії.

       22 травня у відділі документів іноземними мовами відбулася казкотерапія за японськими казками. Японію і Україну поєднує любов до котів: люди піклуються про домашніх улюбленців (коти – найпопулярніші домашні тварини), підгодовують вуличних і навіть створюють популярні котокафе (які вперше з’явилися в Японії і згодом прийшли в Україну), у яких можна погладити кота під час обіду.

       Тому в усіх японських казках, про які довідалися учасники казкотерапії, головні герої – коти.

       Казка «Танге-Кун, мій улюблений кіт» Кен Такаяма розповіла про любов, яка все приймає, як є, і все прощає; казка «Про одинадцять котів», авторства Нобору Баба, про дружбу і можливість подолати будь-яке чудовисько, якщо діяти спільними зусиллями; а казка «The Two Foolish Cats», авторства Yoshiko Uchida, про те, як двох дурних котів розсудила хитра мавпа.

       Щоб краще сконцентруватися на японських історіях, учасники заходу практикувалися у мистецтві складання фігурок із паперу – оригамі. Кожен учасник створив найпростіші фігурки: кота і самурайський шолом.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей