Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
1 червня – у Міжнародний день захисту дітей розпочалося Бібліотечне літо

        На свято 1 червня бібліотека завжди запрошує багато дітей. По-перше, це – Міжнародний день захисту дітей! По-друге, в цей день традиційно стартує програма літніх читань, яку треба гарно прорекламувати, щоб влітку якомога більше дітей занурилося у читання. Але 1 червня 2017 року на свято до Національної бібліотеки України для дітей прийшло значно більше дітей, аніж очікувалося!

       Бо вони дізналися, що саме сьогодні і саме в головній дитячій бібліотеці країни відбудеться зустріч із читачами майбутнього, і навіть із читачами з інших галактик – через міжпланетний часовий портал. І зустріч читачів дня сьогоднішнього і читачів майбутнього відбулася!

       Перед мандрівкою читачі і гості свята отримали добрі побажання і настанови від генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Алли Іванівни Гордієнко, яка побажала дітям від свята та літа з бібліотекою, позитивних вражень, якісних і хороших знань та сил, щоб наша планета та наша країна процвітали в мирі і злагоді.

       На свято завітали почесні гості з Міністерства культури України — заступник Міністра культури України Юрій Анатолійович Рибачук та начальник управління з питань мовної політики та літератури Лариса Степанівна Нікіфоренко, які привітали усіх із початком канікул. Пан Юрій Рибачук підкреслив, що літній відпочинок – чудовий час для спілкування з книгою, пошуку нових знань, для цікавого спілкування у колективі читачів та однодумців, яких можна зустріти на цьому прекрасному кораблі читання – у Національній бібліотеці України для дітей.

        А потім на майданчику перед бібліотекою відкрився міжпланетний портал і всі потрапили на віртуальний урок до «Лібріуму» – першої в світі академії з літерології та книжковіористики. Професор Оулдман та студентиси І рівня академії за допомогою окулярів психовізуального занурення спочатку вирушили в дописемну епоху — Кайнозойську еру.

       Потім студентуси потрапили у Середньовіччя та були здивовані непродуктивним рівнем мислення та жорстокості людей, які вже мали писемність та книжки, але все ще спалювали людей на багаттях.

       Закінчився урок несподіванкою: учні академії майбутнього потрапляють у 2017 рік на свято 1 червня до найбільшої дитячої бібліотеки України і вирішують залишитися тут назавжди! Тому що тут… А тут – у Національній бібліотеці України для дітей – відбувається дитяче свято, на яке прийшли майже 200 дітей! Школярам із майбутнього дуже сподобалися сучасні діти, які вже теж живуть в цифрову епоху.

       Школярам із майбутнього дуже сподобалася ця неймовірна бібліотека та веселі і креативні бібліотекарі у смугастих футболках та з пляжним спорядженням, які запропонували пірнати і занурюватися влітку, але не в басейн (який теж є у цій незвичайній бібліотеці!), а в книжки! Тому що «Книжкові ігри – 2017» будуть відбуватися саме у форматі літніх читань із зануренням! Бібліотекарі розповіли про умови програми, яка розпочинається 6 червня, та запросили усіх приєднатися і отримати у секторі обліку користувачів залікові книжки учасника.

       Привітати читачів зі святом прийшли друзі та меценати бібліотеки: голова ГО «Муніципальна ліга Києва» Олександр Федоренко, редактор видавництва «Знання» Олеся Ганзюк, представник відділу виховної роботи ВЧ 3030 Національної гвардії України Світлана Пономарьова. Завдяки меценатам найактивніші учасники бібліотечного літа зможуть отримати винагороду.

       Під час свята відбулася презентація одного з найбільших за розмірами ювілейних подарунків, який отримала бібліотека у рік свого 50-річчя від колишньої читачки, а сьогодні художниці-ілюстраторки Світлани Рудікової. Це величезний мурал на фасаді будівлі. В центрі муралу з книги проросло прекрасне дерево пізнання. А на цьому дереві симпатичні пташки читають книжки, малюють, слухають музику та просто радіють життю. Тобто, все як у дитячій бібліотеці! Світлана Рудікова є ініціатором ідеї та керівником робочої групи волонтерів, до якої увійшли на етапі розробки композиції художниця з Білорусі Анна Сілівончик, одеська художниця Ірина Потапенко. А реалізували, тобто – намалювати це диво на фасаді — Дмитро Касянюк та Олексій Заболотний.

       Пташечки також «розташувалися» і в Літньому дворику. Тому дітей поділили на команди та всі, навіть школярі з майбутнього, стали учасниками наймасовішого в історії бібліотеки квесту – «пташиного» квесту, тому що пташок було потрібно розшукувати, збирати, рахувати у відділах бібліотеки та на фасаді.

       Наприкінці свята бібліотекарі запросили дітей долучитися до різних розваг у відділах бібліотеки. Дошкільнята із задоволенням переглянули лялькову виставу «Допитливе жабеня» у відділі для дітей дошкільного та молодшого віку.

       Діти середнього шкільного віку під час майстер-класу від «Бібліо-АРТ-майстерні» створили незвичайні різнокольорові дерева – сувеніри в подарунок своїм друзям і близьким.

       У відділі для дітей середнього і старшого віку повторили та закріпили свої знання про «Великі права маленької людини» — таку назву мав ігровий калейдоскоп для дітей 10-12 років.

       Інтригуюча інсталяція чекала на читачів у відділі документів іноземними мовами. Дітям було потрібно наосліп, лише обмацуючи руками щось всередині цієї інсталяції, вгадати предмет. Цю незвичайну розвагу надав бібліотеці музей «Третя після опівночі».

       Найпопулярнішою локацією свята став казковий аквагрим. Усі бажали перетворитися на персонажів улюблених книжок або хоча б на казкових метеликів чи людину-павука. Тому бібліотекарі, які розмальовували дітлахів, працювали безперебійно більше двох годин, аж поки не закінчилися фарби!

       Завершилося свято нагородженням переможців квесту – вони отримали подарунки від компанії «Свято Світ», а солодощами пригостилися всі-всі-всі – і діти, і дорослі, і артисти-бібліотекарі. Тому що 1 червня – це свято сонячне, веселе, смачне!

       Але насправді свято у дитячій бібліотеці не можливо завершити, поки у ній є діти. 1 червня бажаючих відпочивати у бібліотеці було дуже багато — в усіх відділах діти читали книжки, грали в ігри, складали пазли, співали у караоке, танцювали на дискотеці, розглядали колекцію театральних ляльок, фотографувалися біля басейну з фонтанами – бо в нашій бібліотеці є і басейн! Головне – записалося багато нових читачів, навіть черга до сектору обліку утворилася. А 19 дітей отримали залікові книжки учасника «Книжкових ігор-2017», які розпочинаються 6 червня! Приєднуйтеся й ви!

        Відео зі свята

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей