Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Фантастичний тиждень у Літньому дворику

        На початку Фантастичного тижня діти із задоволенням грали в рухливі, інтелектуальні, а також у майже невідомі їм ігри. Мабуть, у такі ще гралися-забавлялися їхні бабусі й дідусі. Разом із бібліотекарями читали та переглядали ФАНТАСТИЧНІ ретро-книжки, яким уже понад сто років. А потім своїми руками створили листівки з метеликами.

        Наступного дня у Літньому дворику усі відвідувачі подорожували разом із Маленьким Принцом фантастичною планетою. Гортали сторінки цієї цікавої книги, роздивлялися ілюстрації та разом згадували зміст твору. А потім захопилися настільною грою за мотивами цієї казки. І це виявилося напрочуд цікаво!

       А згодом відбувся майстер-клас «Фантастика своїми руками» із виготовлення книжкової закладки. Діти виявили неабиякий талант у плетінні із ниток. Допомагали й батьки, яким було також дуже цікаво освоїти техніку макраме.

        Третій день Фантастичного тижня був екскурсійним і привів він наших читачів до Національного музею «Київська картинна галерея». Екскурсія перетворилася на діалог: наші читачі виявилися доволі обізнаними в образотворчому мистецтві, особливо у жанрах, художниках. Мабуть, тому що вони читають книжки?! Хоча імена деяких художників читачі почули вперше. І вперше побачили оригінали картин, які до цього бачили лише у своїх підручниках або в Інтернеті. Екскурсовод музею розповідала дітям про портрети О. Антропова, Д. Левицького, М. Ге. Особливо читачам сподобалися марини І. Айвазовського, пейзажі І. Шишкіна, а казкові сюжети В. Васнецова та М. Врубеля взагалі виявилися фантастичними!

        Тому наша мистецька екскурсія цілком вписалася в наш фантастичний тиждень!

        Поки більшість учасників Книжкових ігор на екскурсії, у дворику нарешті не так галасливо, і можна почитати один одному книжку. Та ще й таку веселу і смішну, з картинками, зовсім новеньку — «Печерний розмалюк» називається.

        Четвертий день привів дітей у гостросюжетні пригоди. Про це читайте тут: «З Гобітом у книжкові печери».

        І заключний, п’ятий день, Фантастичного тижня виявився не менш цікавим: зранку, враховуючи похмуру та дощову погоду, дворик перемістився у Кімнату казок. Там діти читали, розглядали фантастичні нові книги, які тільки з’явилися на полицях бібліотеки і зовсім не схожі на традиційні, які можна не тільки читати. А потім у темній кімнаті влаштували ретро-кінозал – дивилися діафільми, дехто з дітей перший раз побачив і дізнався, що воно таке.

        А у фіналі був квест «У пошуках таємної кімнати», під час якого діти склали за допомогою фантастично-пригодницьких книжок магічне слово-ключ, щоб відкрити таємну кімнату, в якій треба було відшукати чарівну скриньку.

        Завершився Тиждень визначенням та нагородженням найактивніших учасників.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей