Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Мандруємо світом» у літньому дворику:
тиждень з відділом документів іноземними мовами

       Побачити світ – мрія кожної людини. Скільки всього нового і прекрасного приховує у собі наша планета. Скільки в світі країн – стільки і незвіданих далей, доріг та відкриттів. Одних вабить неторкана людиною природа, а інші хочуть відвідати галасливий мегаполіс з  хмарочосами й мільйонами людей, хтось хоче відкрити таємниці багатовікових замків та палаців, а хтось мріє про тепле сонце на морському узбережжі.

       Кожна культура унікальна і містить у собі звичаї та традиції, відкривши які ми зможемо ближче пізнати і зрозуміти інших людей. І все це манить і зачаровує, притягує нас. Цього тижня у літньому дворику діти разом із працівниками відділу документів іноземними мовами «Мандрували світами», а саме відвідали віртуально та дізналися про культуру Польщі, Південної Африки, Сполучених Штатів Америки, Японії, Швеції.

       У перший день мандрів наші читачі віртуально відвідали Польщу, Південну Африку та США у географічній грі, використовуючи інтерактивний стіл. І наша подорож світом виявилася доволі захоплюючою. Спочатку учасники книжкових ігор опинилися у лісі, йшли довго, шукаючі усілякі підказки: вивіски, телефонні коди та інші деталі, які б допомогли у вирішенні загадки. У будь-який момент на мапі можна було дати свою відповідь з координатами. Не завжди читачі були точними, та гра показувала відповідь і вказувала кількість кілометрів, на яку ми помилилися. Виявилося, що це дуже захоплююча географічна гра, завдяки якій можна вирушити у навколосвітню подорож, перевірити свої навички орієнтування в просторі. А ще протягом дня у дворику ми читали  книжки англійською мовою, грали в настільні ігри, танцювали і весело проводили час.

   

       На другий день мандрів у літньому дворику було гамірно, англомовно, а інколи навіть і креативно-танцювально, адже в нас був танцювальний флеш-моб. Кожен із учасників показав свій улюблений танцювальний рух, ми зробили розминку і водночас для скорочитання вимовляли скоромовки. А ще колекція архітектурних мініатюр США поповнилася ще однією 3d мініатюрою Емпайр–Стейт-Білдінг «Empire state building», яку збудували учасники літніх читань. Тепер вона буде знаходитися у відділі документів іноземними мовами. Родзинкою дня стала зустріч з дипломатом посольства США Джоном Сілвером, який прочитав улюблену книгу свого сина «My car», та «Frog in the middle». Чудова історія англійською мовою «Frog in the middle» – «Жаба по середині» – це книжка про дружбу та таку людську якість, як «ревнощі». І наші відвідувачі зрозуміли, що не потрібно ображатися один на одного, а завжди треба підтримувати друзів у складних ситуаціях. Кращі знавці англійської мови отримали заохочувальні призи від центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів».

 

       Чи часто ви подорожуєте Україною? А світом? Квест-гра допомогла нам дізнатися про сім чудес світу, адже команди учасників самі шукали відповіді в енциклопедіях, а потім їх представляли. Дізнавшись багато цікавих фактів про світ, учасники книжкових ігор виявили неабиякі знання про країну в інтерактивній грі «Моя Україна». Такі захоплюючі пригоди чекали на наших читачів у третій день мандрів.  Після такого розумового навантаження просто необхідно було розім’яти м’язи, що ми і зробили за допомогою рухливих ігор та запальних танців. А «на десерт» взяли участь у грі, де спробували малювати із зав'язаними очима. Це було дуже весело.

  

       У четвер всі учасники книжкових ігор мали можливість випробувати свої знання англійської під час читання та спілкування із дипломатом посольства США в Україні пані Валорі Лі. Наші відвідувачі тепер можуть переказати будь-яку з двох прочитаних книжок: «If you give a mouse a cookie» (історія про маленьке мишенятко) та «The Chick and the Duckling» (про дружбу маленького курчатка та каченятка). Пані Валорі подарувала подарунки найкращим знавцям мови від центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», а також побажала багато читати і вдосконалювати свої мовні навички.

  

       Також учасники літнього дворику дізналися, що таке «ТОЛЕРАНТНІСТЬ», та як виховувати себе і сформувати риси людини толерантної. Після цього усі власноруч вирізали кольоровий макет своїх долоньок і написали, що для них означає слово «толерантність». А ще протягом дня у літньому дворику ми танцювали, грали в ігри, і читали багато-багато чудових історій!

       Так швидко промайнули дні у літньому дворику і настала п'ятниця! Цілий тиждень працівники відділу документів іноземними мовами разом із учасниками книжкових ігор мандрували світом, і нарешті добралися до країни вранішнього сонця – Японії. Чи знаєте ви, що 2017 рік проголошено Роком Японії в Україні? Чули про свято Хіна-мацурі? Знаєте,що таке «дарума»? А як вітатися японською? А у п’ятницю всі разом у дворику віталися – «коннітіва», і дякували – «арігато». Читачі дізналися безліч цікавих фактів про цю країну, познайомилися з символами Японії та читали японські (двомовні) книжки. Послухали легенду про 1000 журавлів та зробили власного журавлика (символ щастя та довголіття) у техніці орігамі.

   

       Ми підбили підсумки тижня «Мандруємо світами».Усі найкращі мандрівники отримали солодкі подарунки, а решта учасників отримали заохочувальні призи.Тепер ми з впевненістю можемо сказати, що учасники книжкових ігор готові до наступного – «Крилатого тижня». Тож передаємо естафету відділу соціокультурної діяльності. Окриляйте дітей чудовими історіями з фантастичних книжок!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей