Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Запрошуємо на бібліотечний раут «Читацькі династії. Побачення у часі»

       30 вересня в Україні відзначається професійне свято бібліотекарів – Всеукраїнський день бібліотек. У нашій книгозбірні вже стало доброю традицією відзначати це свято разом із читачами – у сімейному колі. Саме в цей день бібліотека звітує перед своїми читачами та громадськістю про свої надбання та успіхи, розповідає про плани на майбутнє. І щоб до події могли долучитися не лише наші маленькі читачі, а й дорослі гості, свято це зазвичай проходить у неділю. У ювілейний 50-й рік свого життя бібліотека запросила читачів нинішніх та читачів усіх років і різних поколінь на бібліотечний раут «Читацькі династії. Побачення у часі».

       Бібліотека запрошує читачів минулого століття з дітьми та онуками на побачення! Ми також будемо раді бачити зовсім юних випускників, які були активними читачами та відвідувачами бібліотечних гуртків, клубів, об’єднань вже у новому тисячолітті! Будемо щасливі, якщо на свято завітають сім’ї наших теперішніх читачів, які люблять книжку і читання та свою бібліотеку – за те, що вона робить процес читання та зустрічі з книгою незабутнім.

       Для того, щоб врахувати смаки і вподобання кожного з гостей цього сімейного свята, просимо читачів заздалегідь ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ – повідомити у якій кількості ви прийдете на свято та якого віку члени вашої сім’ї. Особливо важливою для нас є інформація про читацькі династії, а також про «випускників» бібліотеки, які ще не встигли привести до бібліотеки своїх дітей, онуків (або ще не встигли обзавестися ними). Зробити це можна за телефонами: 443-25-27, 443-25-30 або ж надіслати повідомлення на сторінку групи у Фейсбук. Бажано зробити це до 25 вересня.

       

11.30 – 12.00 – Звіт перед громадськістю «Ярмарок бібліотечних можливостей»

       До того як розпочнеться загальна урочиста частина, читачі зможуть відвідати різні локації та стати учасниками різноманітних майстер-класів, книжкової вікторини «50 за 50» за улюбленими книжками п’яти поколінь читачів бібліотеки, вікторини «Запитання+відповідь = подарунок» та ін. Працюватиме майстерня бібліотечного стиліста, де малечі зроблять казковий аквагрим, а у приймальні бібліолікаря «Читаміни для дитини» дітям і дорослим можна буде пройти «обстеження» та отримати за його результатами ліки – книжкові читаміни. Соціологічна служба бібліотеки поцікавиться колом читання колишніх читачів бібліотеки. Бібліотекарі-консультанти у відділах порадять вам «Що читати» для кожної з вікових категорій читачів, а також спеціальну літературу для батьків, розкажуть про «модні фішки сучасної книжки» - продемонструють незвичайні сучасні інтерактивні книжки. Працюватиме виїзна книгарня від українських видавництв, в якій ви зможете придбати нову дитячу книжку. Купити книгу з автографом автора можна буде також просто у письменника – автограф-сесії відбудуться ще до початку центральної події свята.

       

12.00 – 12.30 – Згадати все!

       Урочиста частина сімейного свята буде проходити у форматі спогадів-спілкування «Згадати все!». Гостям будуть представлені читацькі династії, випускники бібліотеки, які в свою чергу зможуть привітати бібліотеку з ювілеєм, згадати своїх улюблених бібліотекарів, випадки зі своєї читацької біографії. Засновникам найстаріших читацьких династій будуть вручені відзнаки від бібліотеки.

       

12.30 – 13.00 – Бібліотека на всі смаки

        Фінальна частина свята стане подарунком у першу чергу для наших колишніх читачів. На численні запити батьків читачів нинішніх, у цей день буде проведено бібліоКВЕСТ ДЛЯ ВЕЛИКИХ, тобто – тільки для дорослих гостей свята. Так-так, цього разу лише вони будуть бігати відділами бібліотеки, розшукуючи відповіді, відгадуючи загадки. Це допоможе згадати свою «альма-матер» тим, хто давно в ній не був, а також побачити оновлену сучасну модерну бібліотеку.

        Маленькі в цей час зможуть подивитися лялькову виставу, а школярі середнього та старшого віку стануть учасниками реального ігрового турніру – у читальному залі, а також – віртуальних мандрів світом з онлайн грою Geo Guessr з використанням інтерактивного столу у відділі документів іноземними мовами.

       

Запрошуємо читачів оцінити роботу бібліотеки та відсвяткувати разом професійне свято бібліотекарів України!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей