Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Ікебана – традиційне японське мистецтво»
майстер-клас школи Ікенобо Україна

       Національна бібліотека України для дітей упродовж 2017 року здійснює програму заходів до Року Японії в Україні спільно з Українсько-Японським Центром НТУУ «КПІ» ім. І. Сікорського. Саме завдячуючи цьому партнерству і вдалося організувати майстер-клас з ікебани від школи Ікенобо Україна.

       Ікебана (у перекладі з японської – «живі квіти») – унікальне явище японської культури, історія якого нараховує понад 550 років. Школа Ікенобо вважається найстарішою та найавторитетнішою серед майже 3000 шкіл ікебани в Японії.

       Філія школи Ікенобо розташована в Українсько-Японському Центрі, де й відбуваються заняття. 18 жовтня до нашої бібліотеки завітала викладач школи Олена Капранова, щоб розповісти про смислове наповнення, історію та сьогодення мистецтва ікебана.

       Олена-сенсей продемонструвала процес створення композицій і прокоментувала значення кожної з них. Наприкінці зустрічі учасники скористалися можливістю створити власні композиції під керівництвом Олени Капранової. Створення ікебани — це мистецтво розкриття притаманної квітам краси і одночасно прояв глибин своєї власної душі.

       Детальніше про школу Ікенобо Україна можна прочитати тут.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей