Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«День народження графа Дракули»

       Святкування Геловіну 31 жовтня вже стало «доброю» традицією у Національній бібліотеці України для дітей. Цього року «День усіх святих» було присвячено 120-річчю книжки Брема Стокера «Дракула», яку відвідувачі мають можливість прочитати в оригіналі у відділі документів іноземними мовами.

       І саме три бібліотекаря цього відділу, а у цей день за сумісництвом — відьми, організували квест для гостей Бібліотеки: привидів, зомбі, чаклунок та інших приємних істот. Три команди по черзі відвідували різні локації.

        Так, у відділі мистецтв учасникам необхідно було вгадати саундтреки до страшних фільмів (на превеликий подив, більшість легко з цим впоралася), а також взяти участь у вікторині про вампірів, переможці якої у нагороду розмальовували святкове печиво кольоровими цукровими олівцями.

        У читальному залі відділу обслуговування молодших користувачів кожна з команд обирала свого Дракулу і фантазувала над його образом, використовуючи мантію, ікла та аквагрим. Не оминули учасники квесту своєю увагою і стіни Кімнати казок. Виявилося, що скульптор Ольга Рапай серед 180-ти героїв зобразила чимало нечисті: відьму, Бабу Ягу, чорта, трьох мавок та джина. Їх і шукали учасники квесту.

        У відділі документів іноземними мовами спілкувалися про витоки свята, обговорювали книжку Брема Стокера «Дракула» та різні її екранізації. Додатково запросили пограти у гру «Дракула і замок у сутінках» на інтерактивному екрані.

        На завершення квесту усі команди зустрілися в Кімнаті казок, яка стала тимчасовою «Резиденцією графа», де сам Граф Дракула (у звичайному житті — звукорежисер відділу соціокультурної діяльності) визначив кращого Дракулу серед команд, відзначив кращі костюми, найгарніше печиво та запропонував скуштувати вишукані напої, серед яких були «Блекота» та «Сік з бородавок». Бажаючих виявилося дуже багато, але лише обрані пили цю смакоту із зав’язаними очима.

        Дякуючи батькам учасників квесту, зустріч продовжилася солодким частуванням, що стало приємною кульмінацією свята.

        До зустрічі наступного року!

        Відео можно переглянути тут.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей