Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Казкова подорож «Мандри Гуллівера»

       Ліліпути, велетні, еху, Гуїгнгнми – все це герої роману Джонатана Свіфта «Мандри Гуллівера». 17 листопада шестикласники середньої загальноосвітньої школи №163 імені М. Кирпоноса поринули у казкову подорож на віртуальному кораблі.

       Спочатку ми завітали до країни Ліліпутії, де нас зустрів Король, який полюбляв розважатися танцями на канаті, тож діти танцювали і стрибали. Була ще одна розвага: діти повинні були пролізти попід горизонтальною палицею або стрибнути через неї, залежно від того, підіймав її король чи опускав.

       Тож Король пограв із дітьми в ці ігри і нагородив солодкими призами, а найспритніші одержали високі посади і відповідного кольору пояси.

       Далі наш Гуллівер помандрував до Бробдінгнегу, країни, де живуть велетні. Досліджуючи нову країну, Гуллівер потрапив у небезпечну для життя сутичку з гігантською осою.

       Потім Гуллівер подорожує до країни Лапути, де найбільше поважають два мистецтва: математику і музику. Навіть на обід жителі цього міста нарізають хліб ромбами, паралелепіпедами та іншими геометричними фігурами. А ми вирішили перевірити знання наших відвідувачів щодо геометрії.

       Єдина справжня країна, до якої здійснив подорож Гуллівер, – Японія. Так як у романі про неї згадується лише зрідка, то ми наважилися зробити майстер-клас з мистецтва фурошикі, яке виникло у ХVII столітті і можливо, Гуллівер зміг би ним оволодіти.

       Вікторина остаточно визначила найбільш активних учасників заходу, які отримали цукерки «Гуллівер».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей