Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Свято «День Японії» з Українсько-Японським Центром

        Указом президента України — 2017 рік проголошено Роком Японії в Україні.

       Наша бібліотека долучилася до відзначення Року Японії в Україні: у відділі документів іноземними мовами діяла інтерактивна книжкова виставка з традиційними дитячими казками японською. У березні наші читачі відзначили японське свято дівчат Хіна Мацурі, завітали до читацької майстерні «Любов японською», освоїли майстер-класи з оригамі. Особливо яскраво запам’яталася зустріч із сенсеєм Ікенобо Україна, яка докладно пояснила смислове наповнення ікебани, провела демонстрацію і майстер-клас.

       На завершення Року Японії в Україні Національна бібліотека України для дітей провела свято культури «День Японії» спільно з Українсько-Японським Центром НТУУ «КПІ» ім. Сікорського.

      Відкрила свято заступник генерального директора з науково-методичної роботи Тамара Миколаївна Турбаніст, яка вручила подяки представнику Українсько-Японського Центру та виголосила урочисту промову для відвідувачів заходу.

       Хітоші Накамура-сан, бібліотекар Українсько-Японського Центру, прочитав японською традиційну новорічну казку «Солом’яні капелюхи» з перекладом українською.

       У другій частині свята наші відвідувачі пройшли майстер-класи на різних локаціях бібліотеки:

- японська гра «кендама»;

- оформлення листівки у стилі ошібана з хоку Мацуо Басьо;

- майстер-клас зі створення ляльки Хіна Мацурі;

- майстер-клас із вдягання юкати (легкого варіанту кімоно).

       Робота над поширенням інформації про культуру, історію і літературу Японії у нашій бібліотеці продовжиться і наступного року.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей