Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Урочисте відкриття «Днів Індії»

       Посольство Індії в Україні – багаторічний партнер Національної бібліотеки України для дітей. Як свідчення співпраці у сфері поширення інформації про літературне надбання та культуру Індії у бібліотеці щороку проводиться серія заходів «Тиждень культури Індії» у рамках програми «Культурне намисто світу».

       11 грудня 2017 року відбулося урочисте відкриття «Днів Індії», на яке завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті.

 

       Розпочався захід прем’єрою лялькової вистави «Розумна дружина» за мотивами народної індійської казки. Головна думка вистави: не варто хизуватися тим, що зароблено іншими людьми, а успіху потрібно досягати власним розумом і силами. 

   

       Вперше на сцені Національної бібліотеки України для дітей відбувся яскравий виступ дитячої групи театру-студії традиційного індійського танцю «Накшатра». Кожен рух означав певне поняття, а весь танець розповів історію з індійського епосу.

 

       У бібліотеці вже проходили покази сарі, але цього разу вперше моделями були наші постійні відвідувачі: учениці Дитячої інженерної академії. Кожне сарі коментувала асистент відділу культури Посольства Індії в Україні Аліна Новікова.

 

       Директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко урочисто привітала гостей заходу, поспілкувалася з дітьми про культуру Індії та вручила офіційні подяки Посольству Індії в Україні та театру-студії індійського танцю «Накшатра».

 

       Пан Посол розповів про походження назви держави «Індія» — мовою хінді це звучить як «Бхарат» і включає поняття музики, кольору і співу. На сцені Національної бібліотеки України для дітей у цей день втілилися усі поняття Індії.

       Посольство Індії в Україні подарувало бібліотеці ляльок-маріонеток. Лялькова вистава «Розумна дружина» увійде до репертуару Національної бібліотеки України для дітей.

       Ми виражаємо щиру подяку Посольству Індії в Україні за підготовку, організацію та проведення спільних заходів, та за подарунок.

 

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей