Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Як друкована книга до нас прийшла

       Знаменною подією у світовій історії є винахід друкарства. До нас це нововведення прийшло в ХVI столітті. Одним з діячів, чиє ім'я пов'язане з появою книгодрукування, є багатьом відомий Іван Федоров, завдяки якому в лютому 1574 року вийшла у Львові перша друкована книга в Україні — «Апостол».

       Яким був шлях друкованої книжки, хто винайшов першу друкарську машинку, звідки до нас прийшов папір – про це та ще про багато інших цікавих речей, пов’язаних з історією появи друкованих книжок, дізналися четвертокласники гімназії «Нивки» під час бібліоуроку «Як друкована книга до нас прийшла». Звичайно ж, що свою розповідь бібліотекар розпочав біля керамічного панно, створеного О.П. Рапай, на якому зображені основні постаті, що сприяли розвитку книгодрукування.

 

       Прислів’я, вікторини, відеоматеріали зацікавили школярів і дали їм змогу по-новому зрозуміти значимість книжки в нашому житті. Не оминули своєю увагою виставку, на якій діти побачили сучасне видання першої друкованої книжки України – «Апостол». Насамкінець дівчатка та хлопчики позмагались на швидкість у складанні прислів’їв.

 

 

       Книга – скарбниця надбань людства. Тож бережімо цей безцінний скарб!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей