Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Дорога долі

       Українська поезія впродовж віків боролася художнім словом за права людини, за свободу рідного краю — і розплачувалася за це долями і життями найкращих своїх митців. Про одного з них, — духовного сина Тараса Шевченка, — Василя Семеновича Стуса, йшлося під час усного журналу «Дорога долі», який відбувся 19 січня 2018 у читальному залі відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку. В цьому році святкується 80-річчя від дня народження талановитого українського поета, перекладача, літературознавця, правозахисника.

       Користувачі бібліотеки, учні ліцею-інтернату «Кадетський корпус», уважно слухаючи інформаційно насичену розповідь бібліотекаря, довідалися про творчий доробок цієї легендарної постаті: поезії, які перекладено багатьма мовами світу, епістолярну спадщину, що стала одним із вершинних зразків цього жанру, переклади, літературознавчі дослідження… А ще – усвідомили, що життя і творчість борця за культурну автономію України – рідкісний взірець гармонійного поєднання таланту видатного митця і визначної людини.

       Гарним доповненням заходу була ґрунтовно підготовлена книжкова виставка, перегляд документального фільму «Василь Стус. Повернення. Реквієм», виразне прочитання ученицею вірша «Для сина Дмитрика».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей