Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Зелена країна Ірландія

       Вже незабаром ірландська діаспора по всьому світу відзначатиме день Святого Патріка. З цієї нагоди в рамках роботи пункту європейської інформації 12 березня у Національній бібліотеці України для дітей відбувся путівник «Зелена країна Ірландія».

       З перших хвилин глядачі поринули у звуки чарівної волинки музиканта Всеволода Чехуна, який виконав народну композицію «Ірландська джига». Влучно підібраний відеоряд продемонстрував незабутні ландшафти смарагдової країни, розфарбовані всіма відтінками зеленого кольору.

       Одразу після цього прозвучали загальні відомості про країну та легенда про Святого Патріка, день пам’яті якого переріс у державне свято ірландців.

       У більшості Ірландія асоціюється з відомою народною піснею – символом кохання «Green Sleeves» («Зелені рукава»). Тож саме її віртуозно виконав відомий музикант Євген Седько. Неочікуваним сюрпризом для глядачів став кельтський вальс «Na Maithe Mora».

       Багато хто чув про знамените танцювальне шоу «Lord of the Dance», і така унікальна можливість, наживо помилуватися ірландським степом, з’явилась в усіх бажаючих, хто цього дня був у стінах Національної бібліотеки України для дітей! Танцівниці Київської школи кельтських танців «Лугнасад» подарували глядачам аж два танці – у м’якому взутті («софтах») та жорсткому («степовках»).

       В колекції бібліотеки є безліч видань письменників – уродженців Ірландії – Йона Колфера, Бернарда Шоу, Оскара Вайльда, Брема Стокера, Джонатана Свіфта та багатьох інших. Для декого цей факт став відкриттям, тож після заходу діти по-новому зацікавилися творами, що були представлені на книжковій виставці.

       Впродовж свята музиканти виконали ще кілька музичних композицій за участі волинок та барабану, у тому числі гімн Європейського Союзу «Ода до радості». Родзинкою заходу стала рок-версія відомої балади «Ride on», у виконанні відомої волинкарки Віри Бреннер. Відео зі свята тут.

       Країна «маленького народу, дощу та поетів», що самотужки домоглася незалежності, запалила у серцях кожного з присутніх цікавість до кельтської міфології та ірландської народної, проте такої сучасної, культури!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей