Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Майстер-клас «Тарасова наука»

       А чи знаєте ви, що таке «чорнильні горішки», «пісочниця», «пірниця», «березова каша»? А завдяки чому з’явився складаний ножик, із чого і як виготовляли перо і чорнило?

       16 березня на ці непрості запитання читачам третього класу однієї із київських шкіл відповіла старший науковий співробітник Літературно-меморіального будинку-музею Т. Шевченка Галина Мрозек. Як навчалися діти в часи Тараса Шевченка, яким був правопис і на чому писали — ці та інші факти дізналися школярі, відвідавши майстер-клас «Тарасова наука», на якому із захопленням опановували письмо справжнім гусячим пером за зразками правопису ХIХ ст. А ще побачили письмове приладдя часів малого Тараса, створений ним «Буквар» та багато чого цікавого, переглянувши пізнавальний відеосюжет.

       Не оминули своєю увагою діти виставку «Єднаймо душі словом Кобзаря», на якій були представлені як сучасні, так і старі видання шевченківських творів. Дякуємо Галині Мрозек за чудову розповідь, за можливість поринути в далеке минуле дитинства славетного Кобзаря!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей