Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
У бібліотеці стартував Тиждень ЕКСТРІМ-читання

       Всеукраїнський тиждень дитячого читання під гаслом «Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято» стартував 15 березня у Полтавській обласній бібліотеці для дітей ім. Панаса Мирного, якій цими днями виповнюється 80 років. А далі святкові події потужно завирували в усіх дитячих бібліотеках країни. Це свято одне з найдавніших та найулюбленіших читачами, які з нетерпінням очікують, що ж цього разу підготували їм улюблені дитячі бібліотеки?

       Читачів головної бібліотеки для дітей цього року запросили до участі у супер-змаганні – Тижні ЕКСТРІМ-читання, який буде Тижнем читацьких викликів. Під час урочистого відкриття 20 березня генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко підтримала ідею читацьких викликів-челенджів та офіційно затвердила формат читацьких змагань, оскільки вона усім серцем прагне розвитку наших читачів. Алла Іванівна також зробила книжковий виклик читачам: «Хто першим до 30 березня прочитає книгу Володимира Рутківського «Сторожова застава», отримає 1 квітня, під час фіналу Тижня читання, приз особисто від генерального директора бібліотеки.

       Святкову атмосферу створила та зарядила читачів на змагання прекрасна співачка, солістка ансамблю пісні і танцю Збройних сил України, фіналістка телепроекту "Голос країни" Маргарита Мелешко, яка виконала дві пісні, одну з них – авторську.

       На свято завітали письменники, художники-ілюстратори, видавці, які привітали читачів із початком Всеукраїнського тижня дитячого читання — 2018. Гості ділилися власним досвідом, успішними історіями подолання життєвих викликів. Кожен із гостей поставив перед нашими читачами свій книжковий челендж. Умови його виконання однакові для усіх: хто візьме на себе зобов’язання та першим виконає книжковий виклик-челендж від певного гостя – отримає 1 квітня подарунок від нього ж.

       До речі, взяти на себе зобов’язання – прийняти виклик саме від гостей — можна не лише учасникам святкової зустрічі, а й будь-кому, хто прийде до бібліотеки, зареєструється у секторі обліку до участі у Тижні ЕКСТРІМ-читання. Докладніше про умови тут.

       Тож книжково-читацькі виклики нашим читачам зробили:

       Ліка РОМАН,переможниця конкурсу краси «Міс Україна—2007», яка завоювала увесь світ своєю неповторною щирою усмішкою і добрими справами. Вона не письменниця, не видавець, але книга життя, яку вона пише, варта того, щоб перечитати її.


Книжковий виклик від Ліки Роман:

Друже, прочитай до 30 березня 2 книжки:

• Воронина Леся. Таємне товариство ботанів.
• Сердюк Марія. Стів Джобс (серія «Біографічні нариси для дітей»).

З повагою, Ліка Роман

       Марія КУРОЧКІНА, головний редактор видавництва «Артбукс», яка вміє розкрити ще не проявлені читацькі таланти та зацікавити книжками навіть тих, хто зовсім не любить читати. Видавництво «Артбукс» за неповні 3 роки своєї діяльності вже реалізувало декілька викликів:

• стало успішним та відомим;
• першим в Україні стало видавати віммельбухи;
• стало одним з улюблених видавництв серед наших читачів. .


Книжковий виклик від Марії Курочкіної:

Друже, прочитай до 30 березня 2 книжки:

• Нікітінський Юрій. Будинок двірників.
• Енциклопедія. Історія життя від великого вибуху до тебе.

З повагою, редактор видавництва «Артбукс» Марія Курочкіна

       Надія МІЦКЕВИЧ, художник, ілюстратор, дизайнер. Учасниця міжнародних виставок та арт-конкурсів, співпрацює з видавництвами, часописами та авторами. Виставка ілюстрацій до повісті Джеймса Крюса «Тім Талер, або Проданий сміх» була представлена у нашій бібліотеці і дуже сподобалася читачам.


Книжковий виклик від Надії Міцкевич:

Друже, прочитай до 30 березня 2 книжки:

• Крюс Джеймc. Тім Талер, або Проданий сміх.
• Керролл Льюїс. Аліса в Країні Чудес.

З повагою, художниця Надія Міцкевич

       Світлана ПРУДНИК, редактор відділу літератури журналу «Барвінок» — одному з найстаріших дитячих періодичних видань України. Світлана Прудник переконана, що усі діти гарні, розумні і талановиті. Вона запросто може навчити кожного вигадувати казки. Її казка «Як знайшлися літери» увійшла до короткого списку дитячої «Книги року ВВС—2012».


Книжковий виклик від Світлани Прудник:

Друже, прочитай до 30 березня 1 книжку:

• Прудник Світлана. Як їжаки у вирій літали.

З повагою, письменниця Світлана Прудник

       Зірка МЕНЗАТЮК, письменниця, журналіст, член Національної спілки письменників України, лауреат літературної премії ім. Н. Забіли, лауреат премії Кабінету Міністрів України ім. Лесі Українки, претендент від України у 2017 році на здобуття Меморіальної премії імені Астрід Ліндгрен.


Книжковий виклик від Зірки Мензатюк:

Друже, прочитай до 30 березня 1 книжку:

• Дитяча Євангелія. Видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА.

З повагою, письменниця Зірка Мензатюк

       Після того, як усі гості поставили завдання читачам, а модератор Тижня ЕКСТРІМ-читання Олена Кислова нагадала дітям умови читацьких змагань, кожен бажаючий міг зареєструватися та отримати персональний номер учасника гри у бібліотечної дівчинки НБУшки. А це обов’язкова умова для того, щоб стати учасником та заробляти бонуси на персональний номер-рахунок за читання, завдання, участь у заходах. ЕКСТРІМ-читання триватиме до 30 березня.

       Увага! Переможці змагань отримають подарунок 1 квітня на конкурсі «Книжкової краси ІІІ тисячоліття»!

       Свято завершилося спілкуванням на тему життєвих викликів із гостями свята у відділах бібліотеки. У більш камерній атмосфері діти змогли поставити гостям запитання, розпитати їх про цікаві історії з життя, про творчість. Гості залюбки ділилися з читачами своїми думками, досвідом, книжками і своїм талантом.

       Наприклад, Надія Міцкевич розповідала читачам про свої ілюстрації до книжок, а ще кожному з учасників зустрічі у відділі мистецтв зробила невеличкий малюнок, чим просто вразила дітей неймовірною швидкістю створення маленьких шедеврів.

       Марія Курочкіна розповіла дітям про жанр віммельбухів, презентувала нове віммель-видання «Нісенітниці» і влаштувала читачам веселий квест за цією незвичайною книгою. А чим вона незвичайна, запитаєте ви? Приходьте до бібліотеки — дізнаєтеся!

       Світлана Прудник розповідала про журнал «Барвінок», його багату 90-річну історію, а також читала свої казки і подарувала кожному з дітей примірник журналу.

       Зустріч із Зіркою Мензатюк з першої хвилини була схожа на лавину запитань від дітей. Гостя заледве встигала відповідати на одне - одразу чула ще. Про книги, які читала письменниця в дитинстві, про знайомства серед українських дитячих письменників, про власні твори Зірки Захарівни, і, звичайно - про натхенння та нелегкий шлях до визнання.

       Ліка Роман розповідала дітям, що справжня краса у людини насправді не зовні, а в середині — у її серці, та про те, що найпотаємніші мрії завжди збуваються, але для цього потрібно діяти, працювати над собою, багато читати. Порадила дітям читати біографічні книжки про видатних особистостей.

До зустрічі у бібліотеці на Всеукраїнському тижні дитячого читання — 2018! На вас чекає багато цікавих завдань та викликів, реєструйтеся, отримуйте персональний номер, приймайте виклик і вперед. Бажаємо успіхів!

Більше емоцій та фото зі свята у фотоальбомі на сторінці бібліотеки у Фейсбуці
 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей