Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Найдавніше ремесло

       21 березня у читальному залі відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку пройшов цікавий захід – народознавча розвідка, яка має назву «Найдавніше ремесло».

       П’ятикласники гімназії № 172 «Нивки» за допомогою слайд презентації згадали про традиційні ремесла та промисли українців, дізналися про гончарство як одне з найдревніших ремесел, таке, що вирізняє мистецтво нації та являє світові духовні надбання; його мету та історичний розвиток. Діти відкрили для себе кераміку та один з її різновидів – майоліку; міста України, де найбільш поширене це ремесло, осередки виготовлення. А також отримали інформацію про місця в столиці України, де можна навчитися створювати цю красу власноруч.

       Бібліотекар рекомендувала тематичні художні твори з книжкової виставки, а перегляд відеофільмів «Я це зможу. Гончарство» та «Сучасні народні майстри» вдало завершив цікаву зустріч.

       Гончарів на тлі віків називають Апостолами Українства. Тож вивчаймо народні ремесла, творімо глиняні письмена, примножуймо народні скарби. Лише пам’ятаючи свою історію і культуру, нація стає єдиною і міцною.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей