Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Проект «МАНГА-МАНХВА-МАНЬХУА»: Історія та канони манга

       Національна бібліотека України для дітей упродовж 2018 року втілює культурно-освітній міжнародний проект «Манга-Манхва-Маньхуа» спільно з Публічною бібліотекою ім. Георга Баріта (Румунія) та Національною бібліотекою для дітей ім. Йона Крянге (Молдова).

       Основна мета проекту – познайомити відвідувачів бібліотек з мистецтвом коміксів Японії, Кореї і Китаю та створити віртуальну галерею дитячих робіт у різних стилях. Відвідувачі румунської бібліотеки створюватимуть малюнки у стилі манга; молдовської бібліотеки – корейську манхва; відвідувачі нашої бібліотеки малюватимуть комікси у китайській техніці маньхуа.

       Перша зустріч, присвячена мистецтву манга як першоджерелу цього виду мистецтва, відбулася 18 квітня 2018 року у Національній бібліотеці України для дітей.

       Редактор газети «Українська мова та література», волонтер, поціновувач мистецтва манга та слухач курсів японської мови Українсько-Японського Центру НТУУ «КПІ» ім. Сікорського Наталія Коваль розповіла про історію виникнення, особливості стилю, інструменти для створення манга нашим відвідувачам – учням 5-тих класів Скандинавської гімназії.

       Наталія Коваль представила та прокоментувала японські манга з власної колекції, розповіла про переклади українською мовою, які виконуються на громадських засадах, та про українських манґаків (художників манга). Цікаво було розглянути авторську манга пані Наталії, яку вона пояснила так: чорно-білі малюнки повідали історію кохання.

       Читачі Національної бібліотеки України для дітей мають можливість ознайомитися з книжковими виданнями ТОВ «Перо» у стилі манга: «Ангели ковчега» Пак Сан Сун, «Поцілунок вампіра: кровні брати» Елен Шрейбер та «Персиковий пух» Ліндсей Сібос.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей