Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

          На любові до дітей тримається світ. Цей постулат в усі часи був головним кредо кращих педагогів, серед яких і Василь Олександрович Сухомлинський. У 2018 році усією світовою педагогічною громадськістю відзначається 100-річчя від дня народження цього видатного вченого-педагога, гуманіста, мислителя, дитячого письменника.

       Дитячі бібліотеки не залишилися осторонь цього процесу, адже дуже багато об’єднує всесвітньо відомого педагога з бібліотекою. За переконанням Василя Олександровича, значна роль у вихованні духовної культури належить саме бібліотекам, він вважав, що «тільки книга створює школу. Тільки ставлення до книги як до найважливішої і вічної, неперехідної духовної цінності створює ставлення до школи як до колиски народу».

       25 квітня в Національній бібліотеці України для дітей відбувся науково-практичний семінар «Педагогічна зірка Василя Олександровича Сухомлинського», на якому були присутні науковці-теоретики, практики — вчителі початкових класів, вихователі дошкільних навчальних закладів і бібліотекарі НБУ для дітей.

       До учасників із привітальним словом звернулася заступник генерального директора з інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Національної бібліотеки України для дітей Тетяна Василівна Шамаріна.

       Тетяна Олександрівна Рудницька, старший науковий співробітник Педагогічного музею України, ознайомила присутніх із різноманіттям виставок музею, присвячених життю та діяльності великого педагога.

       Олена Володимирівна Коваленко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету ім. Б. Грінченка проаналізувала основні моменти педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського та порівняла їх із викликами освіти ХХІ сторіччя.

       А методист науково-методичного центру управління освіти Шевченківського району м. Києва Людмила Василівна Власенко розповіла про втілення ідей В.О. Сухомлинського в сучасній педагогіці.

       Цікавим був виступ Людмили Миколаївни Ліждвой, практичного психолога, і Наталії Володимирівни Левадської, методиста-вихователя ДНЗ «Ялинка» ім. В.О. Сухомлинського, Всеукраїнського центру із розповсюдження і впровадження педагогічних ідей В.О. Сухомлинського м. Бровари Київської області, які продемонстрували електронні ресурси за творами В. Сухомлинського. Такі ресурси створюють самі працівники навчального закладу, щоб використовувати їх у своїй роботі з дітьми.

       Вчителі початкових класів Українського колежу ім. В. Сухомлинського Оксана Миколаївна Лобановська і Оксана Андріївна Полонець познайомили присутніх із найкращими традиціями виховання дітей, які зберігаються та відтворюються у закладі.

       Із упровадженням педагогічної спадщини педагога у навчання сучасних учнів початкової школи на прикладах із власної практики ознайомила Світлана Володимирівна Сенько, вчитель початкових класів спеціалізованої школи № 49.

       Підсумки почутого під час семінару підвела Надія Степанівна Голота директор СЗОШ № 297 Святошинського району м. Києва. Головне в педагогічній спадщині Василя Сухомлинського — ставлення до дитини, намагання допомогти їй здобути знання, навчити вчитися та мислити.

       Завершився науково-практичний семінар яскравим виступом маленьких акторів театрального простору «БІБАБО» Національної бібліотеки України для дітей.

       Віддаючи нині велику шану світлій пам’яті видатного педагога ХХ століття, зазначимо, що в його творчій спадщині відбився природний розум нашого народу, щирість і правдивість почуттів та самовіддана любов до дітей. А феноменальна працьовитість та опора на народну основу й дух нації дали людству неперевершений зразок того, як національне надбання стає здобутком загальної гуманістичної культури.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей