Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Відкриття серії заходів «Тиждень культури Киргизстану»
з Посольством Киргизької Республіки в Україні

          «Саламатсиздарби!» – саме так віталися на сцені Національної бібліотеки України для дітей 14 травня 2018 року у день урочистого відкриття «Тижня культури Киргизстану».

          Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Шарипов Жусумбек Шарипович та генеральний директор НБУ для дітей Гордієнко Алла Іванівна відкрили серію культурно-мистецьких заходів програми «Культурне намисто світу» на сцені бібліотеки символічним перерізанням червоної стрічки.

          Серед почесних гостей були присутні:

          Радник Посольства Киргизької Республіки в Україні Меерімбек Апишев;

          Перший секретар Киргизької Республіки в Україні Азамат Кабаєв;

          директор видавництва «Авіаз» Віктор Зеленський.

          Вітальним дарунком для усіх присутніх став запальний танок «Святковий Ужанський» від вихованців Державної хореографічної студії українського танцю «Барвіночок».

          Культурна спадщина Киргизстану вражає своєю унікальністю і різноманітністю та заслужено здобула міжнародне визнання.

          У 2012 році до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО було включено киргизькі предмети побуту з повсті – киргизький ширдак і ала-кийиз. У широкому різноманітті вони були представлені у актовому залі бібліотеки.

          Посольство Киргизької Республіки в Україні та Національну бібліотеку України для дітей єднає спільне завдання: популяризація читання. У залі бібліотеки відбулася презентація книги Мара Байджиєва «Сказання про Манаса, Семетея і Сейтека» в українському перекладі з перекладачем Володимиром Володимировичем Нарозі. Видання українською мовою були подаровані бібліотеці Посольством Киргизької Республіки.

          Епос «Манас» (яку називають степовою «Іліадою») налічує 500 000 рядків, його включено у Книгу рекордів Гіннеса і внесено до Списку ЮНЕСКО у 2013 році. Харизматичний оповідач-манасчи з киргизької спільноти Талантаали Бакчієв презентував уривок епосу киргизькою.

          Особливою сторінкою киргизької культури є народна музика та унікальні музичні інструменти. Людина-оркестр, представниця киргизької спільноти талановита Марія Наумова познайомила присутніх з чудовим звучанням таких традиційних киргизьких музичних інструментів, як комуз, темиркомуз, чоор, чопочоор, а музикант Нуркаміл виконав пісню киргизькою під акомпанемент баяну.

          Посольство Киргизької Республіки в Україні надало киргизькі народні костюми для демонстрації і ознайомлення під час заходів до «Тижня культури Киргизстану».

          Фінальним дарунком для учасників заходу стало пригощання киргизькими традиційними стравами і огляд виставки картин, літератури та виробів народного мистецтва на другому поверсі бібліотеки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей