Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Культурна спадщина киргизького народу

          У продовження знайомства з киргизькою культурною спадщиною в рамках «Тижня культури Киргизстану» 17 травня 2018 року відбулася літературно-мистецька зустріч «Культурне надбання киргизів».

          Учасники заходу зацікавилися традиційним житлом киргизів — юртою, тому Азамат Кабаєв, перший секретар Посольства Киргизької Республіки в Україні, з люб’язністю розповів про деякі її особливості. Виявилося, що площа стандартної юрти для однієї родини з п’ятьох осіб становить приблизно 30 кв. м. та важить така «будівля» майже 400 кг.; традиційне житло покривають повстю і для того, щоб зробити накриття для однієї юрти потрібно підстригти аж 25 овець! А «побудувати» таке житло можна всього за годину, якщо працювати втрьох!

          Азамат Кабаєв розповів і про орнаменти, якими прикрашають юрти і традиційний одяг киргизів. Вони є символами стихій: води, вогню, повітря і землі.

          Звичайно, не оминули своєю увагою творчий шлях Чингіза Айтматова та ближче ознайомилися з його повістю «Білий пароплав».

          У День вишиванки нашим відвідувачам було особливо захопливо вдягнути традиційні головні убори киргизів – акалпак і елєчек. Спільне фото на пам’ять виявилося дуже яскравим і наповненим орнаментами родоводів України і Киргизстану.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей