Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Урочистий фінал «Тижня культури Киргизстану»

          Впродовж п’яти днів у Національній бібліотеці України для дітей проходили заходи до «Тижня культури Киргизстану» задля ознайомлення з киргизькою культурною спадщиною в рамках святкування 90-річчя Чингіза Айтматова спільно з Посольством Киргизької Республіки в Україні.

          У останній день відбулася зустріч із постійними відвідувачами нашої бібліотеки та з дітьми з соціальних груп Міжнародного дитячого центру «Артек».

          Почесними гостями заходу були Перший секретар Посольства Киргизької Республіки в України Азамат Кабаєв, перекладач Володимир Володимирович Нарозі та музикант-оркестр Марія Наумова.

          Азамат Кабаєв відвідував усі заходи до «Тижня культури Киргизстану» у нашій бібліотеці та захоплююче розповідав про культуру свого народу.

          У день закриття 18 травня 2018 року у актовому залі бібліотеки він прокоментував жіночі та чоловічі народні костюми киргизів, розповів про символіку орнаментів, особливості спорудження традиційного киргизького житла – юрти, яка на сьогодні вважається предметом престижу.

          Володимир Володимирович Нарозя презентував переклад українського епосу «Про Манаса, Сейтеке і Манасее», який занесено до Списку нематеріальної спадщини людства ЮНЕСКО.

          Зустріч із музикантом-віртуозом Марією Наумовою, її яскравий образ і цікава розповідь про традиційні музичні інструменти киргизів (комуз, чоор, чопочоор) викликала неабиякий захват. А виконання мелодій на цих інструментах і спільна імпровізація стали грандіозним завершенням великої культурної події для відвідувачів Національної бібліотеки України для дітей – «Тижня культури Киргизстану» з Посольством Киргизької Республіки в Україні.

          Дякуємо Посольству Киргизької Республіки в Україні за співпрацю у популяризації читання та поширення інформації про внесок киргизького народу у світову спадщину.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей