Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
У Міжнародний день захисту дітей у Бібліотеці стартувала
програма літніх читань «Книжкові ігри-2018»

Добрий день, дорослі й діти!
Старт бере книжкове літо!
Наше спільне заняття –
Літніх ігор відкриття!

          Такою кричалкою розпочалося Свято на майданчику перед Національною бібліотекою України для дітей. Ведучі вирішили одразу розпочати з тренування, адже це бібліотечне літо обіцяє бути активним, цікавим, насиченим подіями та дуже атмосферним. І щоб дійти до фіналу літніх читань, потрібно бути стійким та витривалим, а для цього треба тренуватися.

          Тому під час урочистостей на майданчику читачі бібліотеки спочатку позмагалися на кращі бібліотечні кричалки. Див. відео тут. Після цього читачі послухали настанови та поради на літні канікули від справжніх «чемпіонів» своєї справи.

          Генеральний директор бібліотеки Алла Іванівна Гордієнко оголосила бібліотечне літо відкритим, закликала дітей до участі у «Книжкових іграх-2018» та запевнила читачів, що учасники наших бібліотечних літніх читань зможуть досягти в житті найвищих вершин.

          На свято завітав Джон Сільвер — дипломат Посольства США в Україні. Він привітав учасників заходу і розповів, що любить нашу бібліотеку і радий бути учасником заходу до Міжнародного дня захисту дітей, адже іноді й сам відчуває себе дитиною. Він представив свою маму, пані Джуді, яка з самого дитинства читала йому книжки.

          Пані Джуді Хелстід розповіла, що в Сполучених Штатах Америки діти так само 1 червня беруть участь у читацьких програмах бібліотек і запросила на свою читацьку сесію у Центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів». Таким чином Україна та США сьогодні поєдналися у читанні!

          Ключовою подією першочервневого Свята у головній дитячій бібліотеці завжди є відкриття літніх читань. Саме тому на Свято приходить так багато дітей. Адже в день відкриття можна дізнатися про умови літніх книжкових змагань, про різноманітні конкурси та події, які підготували для читачів бібліотека та її партнери.

          Атмосферні літні читання «Книжкові ігри-2018» пропонують великий вибір занять на усі смаки. Деякі з цих активностей були презентовані під час відкриття бібліотечного літа. Працівники відділу ІТ-технологій презентували читачам бібліотечне ІТ-літо зі своєю ЛІТНЬОЮ ШКОЛОЮ-ІТ та ТЕРИТОРІЄЮ Е-ЧИТАННЯ, в якій не лише дорослі будуть навчати дітей, а й діти навчатимуть дорослих.

          Анонс фотопроекту «Я – книжковий герой» викликав зацікавленість навіть у папараці, а також у юних читачів та їхніх батьків, адже фотографуватися сьогодні люблять усі, навіть завзяті читачі.

          Ще один важливий та серйозний конкурс – Всеукраїнський конкурс проектів «Мої права – моє життя», презентувала команда організаторів та члени журі: Олександр Григорович Братель — полковник поліції, кандидат юридичних наук, доцент, професор кафедри цивільного права і процесу Національної академії внутрішніх справ України, Оксана Вікторівна Мартинюк — завідувач сектору відділу науково-методичного забезпечення видання навчальної літератури Державної наукової установи, Олександр Михайлович Бугай — майор поліції, старший інспектор сектору ювенальної превенції Шевченківського управління Національної поліції в м. Києві.

          Тренування з книжкового джампінгу на майданчику перед бібліотекою завершилося активною рухливою вправою під оригінальну пісню «Jumping Book»! (слухати тут). Співали та допомагали тренерам-ведучим непосидючі герої книжок Петрик П’яточкін та Пеппі Довгапанчоха.

          По завершенні урочистого відкриття «Книжкових ігор-2018» та підготовчого курсу з книжкового джампінгу, читачі розділилися на групи та вирушили до відділів обслуговування бібліотеки, де їм розказали докладніше про умови атмосферних літніх читань та змагальну програму «Книжкових ігор-2018», яка розпочнеться 4 червня. Бібліотекарі також підготували для читачів цікаві книжки та книжкові розваги.

          У відділі мистецтв юні користувачі ознайомилися з програмою Тижня літніх читань «ТЕРИТОРІЯ Аnimals art ZONE», який відбудеться з 18 по 22 червня, весело та енергійно провели час на дискотеці та взяли участь у мультвікторині із прав дитини «Мандрівка Мультляндією».

          У відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку відбулася правова гра "Як ви знаєте свої права", проводились казкові читання в Кімнаті казок, флешбук "Модні фішки сучасної книжки", перегляд відеофільму "7 найкращих бібліотек світу".

          У Центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», який працює при відділі документів іноземними мовами пройшла зустріч із регіональним дипломатом з питань вивчення англійської мови Посольства США в Україні Джоном Сільвером та його мамою Джуді, яка вже сорок років викладає англійську мову дітям. Пані Джуді розповіла, що дуже любить читати. Книжка — це її охоронець, її супутник, який завжди розважить. Вона прочитала казку «The Big Trip» українського письменника Валерія Горбачова, який проживає у США і видає свої книжки англійською. Після читання діти ділилися власними планами про подорожі на час літніх канікул. Джон Сільвер та його мама подарували бібліотеці книжки англійською мовою: «The Big Trip» авторства Valeri Gorbachev, «The Mitten» авторства Jan Brett, «If You give a Mouse an iPhone», Ann Droуd та «If You Give a Cat a Cupcake», Ann Droyd.

          Бібліотека — це не тільки традиційні паперові книги, зосереджені обличчя і шелест сторінок. Іноді тут відбуваються справжні баталії і не звичайні, а інтерактивні. І саме сьогодні в читальному залі старшого відділу артеківці спробували свої сили в інтерактивній грі «Найрозумніший». Діти наввипередки відповідали на запитання з різноманітних галузей знань: «Українська література», «Світова література», «Біологія», «Географія», «Мистецтво», «Історія»… Найбільшою популярністю користувався, звичайно, сектор «Сюрприз».

          Для найактивніших читачів бібліотеки відділ соціокультурної діяльності презентував книжковий «летсплей»! Сьогодні знову грали серію книжок Ґжеґожа Касдепке про пригоди детектива Нишпорки. Але герої детективних загадок, як і загадки, були зовсім новими. Доволі складні загадки не збентежили справжніх читачів, які давали блискавичні, ґрунтовні та оригінальні відповіді, миттєво розгадували заплутані детективні справи оновленого книжкового летсплею «Знайомтесь, детектив Нишпорка! Версія 2.0 ».

          Бажаючих відвідати «Літню схованку» — простір із розвиваючими іграми та розвагами, який влаштували у кімнаті психолога для читачів дошкільного віку, було так багато, що прийшлося розділити наших найменших читачів на дві групи. Поки перша гралася, розважалася та ховалася у маленькому будиночку, друга група слухала казки у Кімнаті казок із бібліотечною феєю. А потім групи поміняли місцями. «Літня схованка» та читальня для дошкільнят працюватимуть протягом літа. Слідкуйте за розкладом тематичних тижнів.

          В Інтернет-центрі читачам презентували нову програму бібліотеки – ІТ-Літо та територію Е-читання. З розкладом роботи можна ознайомитися на сайті бібліотеки.

          1 червня відкрилася реєстрація учасників «Книжкових ігор-2018». Першим 10 зареєстрованим було обіцяно бонус — вони одразу піднімалися на ІІ читацький рівень за нормативами читацького літа, тому до відділу реєстрації навіть утворилася черга. Але й без бонусів бажаючих було доволі багато: посвідчення учасників літніх бібліотечних ігор отримало 34 читача.

          Бібліотечне літо з читачами і гостями зустрічала також бібліотечна лялькова дівчинка НБУшка, і всі бажали з нею сфотографуватися, навіть дорослі та почесні гості також.

          Приємним сюрпризом для читачів стало морозиво від уже постійного партнера нашої бібліотеки — ТОВ «Рудь».

          Запрошуємо до участі в атмосферних літніх читаннях «Книжкові ігри-2018», у конкурсах, які убудуть проходити влітку. Програма першого тематичного Тижня вже опублікована тут.

          Слідкуйте також за анонсами та перебігом подій літа на сторінці Бібліотеки на Фейсбук.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей