Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Культурні цінності киргизького народу

          Культурна спадщина Киргизстану вражає своєю унікальністю і різноманітністю та заслужено здобула міжнародне визнання. З 14 травня по 5 червня 2018 року відвідувачі Національної бібліотеки України для дітей мали можливість познайомитися із чудовими зразками культурного надбання киргизів та переглянути незвичайну виставку книг, картин та ліногравюр за мотивами творів Чингіза Айтматова у рамках святкування 90-річчя з дня народження видатного письменника.

          Серед експонатів виставки були: киргизькі предмети побуту з повсті – киргизький ширдак і ала-кийиз, картини, а також модель юрти — традиційного житла киргизів. Особливу увагу відвідувачів викликали орнаменти — символи стихій: води, вогню, повітря і землі, якими жителі Киргизстану прикрашають юрти і національний одяг.

          Висловлюємо щиру подяку Посольству Киргизької Республіки в Україні за надану можливість ознайомлення з традиційною культурою Киргизстану в стінах нашої бібліотеки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей