Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Засідання Національної секції IBBY

          03.07.2018 у Національній бібліотеці України для дітей відбулося засідання Національної секції Міжнародної ради з питань дитячої та юнацької книги (ІВВY). На засіданні були присутні: Савчук Андрій Олександрович, директор видавництва ТОВ «Юніверс»; Осмоловська Олена Анатоліївна, директор ТОВ «Видавничий центр «12»; Лобанов Артем Вікторович, керівник відділу по роботі з бібліотеками та оцифрування Українського інституту книги; Степурін Ігор Миколайович, директор ТОВ «Видавничо-книготорговельна компанія «Самміт-книга»; Теремко Василь Іванович, зав. кафедри видавничої справи та редагування Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, директор ТОВ «Видавничий центр «Академія»; Майданович Тетяна Василівна, член Національної спілки письменників України; провідні фахівці Національної бібліотеки України для дітей, Волинської обласної бібліотеки для дітей та Херсонської обласної бібліотеки ім. Дніпрової Чайки (скайп-зв?язок). Порядок денний засідання полягав у обговоренні кандидатур авторів та ілюстраторів для подання від Національної секції на нагородження премію імені Г.К. Андерсена. Ця премія надається за значний вклад у розвиток дитячої літератури авторам та ілюстраторам, які мають значний досвід роботи, а їхні твори мають найвищу якість. Оцінюватимуться повністю завершені роботи за такими головними критеріями: естетичні та літературні якості письма та ілюстрації; вміння бачити речі з точки зору дитини; здатність розкрити у дитини цікавість, а також літературну та творчу уяву; культурні відмінності літературної естетики, свіжість та інновація. Важливою умовою є видання книг англійською мовою.

          На засіданні обговорювалися кандидатури наступних дитячих письменників: Анатолія Качана, Лесі Воронини, Зірки Мензатюк, Дмитра Чередніченка, Володимира Рутківського, Олександра Дерманського, Олександрі Гавроша, Лариси Ніцой, Тараса Прохаська, Володимира Арєнєва, Марини Павленко, Сергія Гридіна, Івана Андрусяка, Галини Малик та художників-ілюстраторів: Костя Лавра, Іветти Ключковської, Вікторії Ковальчук, Даши Ракової, Катерини Штанко, Оксани Були. Було вирішено провести рейтингове голосування серед обласних бібліотек для дітей з обов’язковим урахуванням думки і «дитячого» журі, яке складатиметься з найкращих читачів, та провести наступне засідання секції ІВВY з метою підведення підсумків та визначення номінантів для подання на престижну міжнародну премію у галузі дитячої літератури.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей