Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Книжкові ігри 2018: «Манга. Манхва. Маньхуа»

       Національна бібліотека України для дітей упродовж 2018 року втілює культурно-освітній міжнародний проект «Манга-Манхва-Маньхуа» спільно з Публічною бібліотекою ім. Георга Баріта (Румунія) та Національною бібліотекою для дітей ім. Йона Крянге (Молдова). Основна мета проекту – познайомити відвідувачів бібліотек з мистецтвом коміксів Японії, Кореї і Китаю та створити віртуальну галерею дитячих робіт у різних стилях.

       Одним з тематичних тижнів літніх Книжкових ігор 2018 став проект «Манга. Манхва. Маньхуа».

       Перший день тематичного тижня було присвячено знайомству з мистецтвом манга, його похідними у Тайвані, Південній Кореї, Китаї, США та Франції.

 

       Наступного дня досліджували спільність і відмінність між термінами «аніме» та «манга», читали перекладні комікси з колекції бібліотеки і переглядали аніме.
       Відкриття дня: наша постійна читачка Марія була експертом манга!

 

       Під час художнього майстер-класу учасники книжкових ігор відчули себе мангаком (художником з коміксів), створили скетч майбутньої роботи у стилі маньхуа (китайський стиль) та розібратися у відмінностях японської, корейської та китайської культур, що включає у себе одяг, орнаменти, символи та ієрогліфи. 

  

       Тиждень "Манга. Манхва. Маньхуа" завершився книжковим косплеєм. 
       У бібліотеці косплей справа серйозна: потрібно не лише підібрати відповідний одяг, представити свій образ, а й розповісти, у якій книжці знайдено героя, і який у нього характер. 
       Тематична вікторина допомогла підсумувати знання про «Японію (манга), Корею (манхва) та Китай (маньхуа)». Наші читачі вже добре розрізняють ці три культури і стилі аніме.
       Всі активні учасники отримали солодко-книжкові подаруночки.

  

 

       Офіційне відкриття конкурсу творчих робіт у стилі маньхуа відбудеться у бібліотеці на свято 1-го Вересня.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей