Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Подорож незвіданими світами

       «Бібліотечне літо — 2018» триває. Десятий тиждень, присвячений Космосу, розпочався подорожжю космічно-міжгалактичними світами. У перший день мандрівки наші читачі познайомилися з Чарівницею галактики, яка провела посвяту учасників у незвідані зірки.

       Під час віртуальної мандрівки діти дізналися багато цікавих фактів про планети Сонячної системи, їх зображення з Космічного простору, побачили, як  зодіакальні знаки виглядають на зоряному небі.

       Галактичний квест вирував в атмосферних літніх читаннях на другий день нашої подорожі.

       Дві команди у запеклій боротьбі змагалися – хто швидше відправить космічного прибульця до себе на планету. Учасникам стало в пригоді нестандартне мислення, креатив та логіка.

       Ну і як завжди буває, коли з обох боків сильні гравці, перемагає дружба! Команди відправили прибульця додому майже одночасно.

       Розпочався третій день польоту. Під час майстер-класу юні учасники познайомилися з новою технікою виконання малюнка – гратаж. Виконуючи воскографію «Сонячної системи», вони уявляли себе дослідниками космосу.

       Читання книжки Олега Чаклуна «Мікробот» надихнуло дітей на конструювання космічної ракети методом орігамі.

       У четвертий день подорожі читачі мандрували до зірок разом із космічною Бібліоfairy та дитячими журналами «Розумашки», «Маленький розумник», «Маленька фея та сім гномів», «Колосочок» та ін.

На сторінках журналів виявилося безліч цікавинок про планету Земля, про нашу денну зірку – Сонце, про інші планети. Потім учасники літніх читань складали інтерактивні пазли, розмальовували прибульців, дивились мультфільми.

       Добіг кінця наш тиждень. Політ завершено! В останній день учасники літніх атмосферних читань, щоб стати справжніми дослідниками Космосу, пройшли тест на лідерство, перевірили себе на готовність до контакту з інопланетянами, розв’язуючи зашифровані написи.

       Закріпили свої знання в онлайн-тестуванні та грі «Правда – Не правда». Зарядилися космічною енергією, яку бібліотекарі створювали протягом тижня, не тільки діти, а й їхні батьки, приготувавши маленьким зірочкам смаколики у вигляді НЛО.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей