Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Нагороди кращим читачам «Книжкових ігор-2018» вручила перша леді країни

          Перша леді нашої країни пані Марина Порошенко завітала на свято «Бібліотека. Твоя історія успіху», щоб привітати читачів із відкриттям нового бібліотечного сезону та нагородити чемпіонів «Книжкових ігор — 2018».

            Щороку в бібліотеці протягом літніх канікул відбувається одна з найцікавіших подій року – літні бібліотечні книжкові ігри. Кожного року близько 200 дітей беруть участь у цій події. І в останній день літа бібліотека нагороджує кращих читачів. Цьогорічне свято для читачів і бібліотекарів стало особливим, адже нагороди чемпіонам «Книжкових ігор — 2018» вручала дружина Президента України, голова Українського культурного фонду Марина Порошенко.

          Перша леді подарувала переможцям книжки та привітала їх не лише з перемогою, а й з чудовою можливістю бути читачами бібліотеки, яка вигадує такі незвичайні програми читання, робить усе, щоб діти почувалися тут, як у великій родині. Пані Марина звернулася до читачів із побажаннями читати книжки, тому що це допомагає зрозуміти важливі речі та досягти успіхів у житті, вона добре знає, тому що сама має чотирьох дітей.

          Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко подякувала дружині Президента за візит до бібліотеки, за інтерес до проблем культури, зокрема бібліотек та промоції дитячого читання. Алла Гордієнко вручила нагороди ще 10 кращим читачам, які вийшли у фінал літніх книжкових змагань.

          Бібліотека відзначила переможців фотоконкурсу «Я – книжковий герой», за умовами якого читачі мали сфотографуватися в образі улюбленого книжкового персонажа та опублікувати його на сторінках у соціальних мережах. Оскільки усі фото неповторні, оригінальні, креативні, заохочувальні призи були вручені кожному з учасників, але організатори особливо відзначили наймолодших книжкових фотомоделей – від 1,5 до 5 років, найактивнішу учасницю, яка надіслала на конкурс 9 світлин, а також приз глядацьких симпатій за кількістю віртуальних вподобань. Фотоальбом «Я книжковий герой» можна переглянути на сторінці бібліотеки у Фейсбук.

          Подарунки та дипломи від Посольства Киргизької Республіки в Україні отримали читачі, які стали переможцями Всеукраїнського етапу конкурсу малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова». Три юні художниці Горбенко Злата, Кутняхова Уляна, Ковальчук Марина отримали в подарунок художній альбом, до якого увійшли малюнки переможців Міжнародного конкурсу дитячих ілюстрацій до творів видатного письменника світового значення.

          Під час свята бібліотекарі презентували читачам «прем’єри» нового бібліотечного сезону – креативні новинки від відділів бібліотеки: «Фільм вихідного дня: Дивись українське» – мистецький проект із популяризації вітчизняного кінематографу; казкові читання з БібліоФеєю для читачів дошкільного та молодшого шкільного віку; літературний блеф-клуб «Чи вірите ви, що...»; «Манга-Манхва-Маньхуа» – культурно-освітній міжнародний проект спільно з Публічною бібліотекою ім. Георга Баріта (Румунія) та Національною бібліотекою для дітей ім. Йона Крянге (Молдова); «ТЕСТ-драйв» – тренінгові програма психологічної підтримки та розвитку читачів підліткового віку.

          Бібліотечні прем’єри читачі зустріли з захопленням, аплодували бібліотекарям, та гучними оплесками зустріли український народний танець «Козачок» у виконанні хореографічного колективу «Позитив» Будинку дитячої творчості Шевченківського району.

          В залі панувала дружня та невимушена атмосфера. З відкриттям нового бібліотечного сезону глядачів вітали гості, серед яких були і колишні читачі – випускники бібліотеки минулих років. Художниця Світлана Рудікова побажала усім не лише читати, а й активніше долучатися до творчих конкурсів і програм бібліотеки та відзначила, що успіх із бібліотекою – це реальність. Вона, наприклад, у 80-х роках була активною читачкою, брала книжки у цій бібліотеці, а тепер читачі нинішні беруть із полиць книжки з її ілюстраціями.

          Співак, музикант Ігор Грохоцький, переможець «Голосу країни — 2014», вперше вийшов на сцену бібліотеки у 2000-х роках – у ролі актора бібліотечного театру-студії «Мандри», і в це свято успіхів із бібліотекою знову був на сцені з чудовим пісенним подарунком. Пісню «Мій рідний край» співала разом з Ігорем вся зала — читачі, їхні батьки, шановні гості, бібліотекарі.

          Свято завершилося промовою абсолютного чемпіона «Книжкових ігор — 2018» Непочатова Владислава, який прочитав за літо 55 книжок та відвідував майже усі події літніх читань – 90! У своїй промові він подякував бібліотеці за чудову ідею влаштовувати під час літніх канікул такі читацькі змагання, які подарували йому не лише безліч цікавих книжок, а й багато друзів.

          Фінальним музичним акордом стала пісня «Небо за нас» у виконанні автора і ведучого свята Євгена Грабовського.

          По завершенню святкових подій читачі виявили бажання зробити фото з шановною гостею пані Мариною Порошенко, яка погодилася на цю пропозицію та фотографувалася і з найменшенькими читачами, і з колективом бібліотеки.

          У відділах бібліотеки також проходили цікаві події, літературні вікторини, прем’єри нових книжок, аквагрим, лялькова вистава для малечі, казкові читання від БібліоФеї. Читачі залюбки зверталися до приймальні бібліолікаря «Читаміни для дитини», де після невеличкого анкетування-діагностики, отримували книжкову пігулку – пораду щодо читання.

          Дякуємо усім за чудове свято!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей