Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Фестиваль патріотичної пісні «Перемоги вічне сяйво» завершився!

          12 жовтня з нагоди Дня захисника України за участю талановитих дітей у Національній бібліотеці України для дітей відбувся фестиваль патріотичної пісні «Перемоги вічне сяйво». Фестиваль був організований бібліотекою в рамках проекту «Музична платформа: Cлухай своє». На участь у фестивалі подано понад 17 заявок, 14 з яких відповідали тематиці та були прийняті до участі.

          Перед глядачами виступали юні солісти, вокальні та вокально-хореографічні колективи. Наймолодшій учасниці фестивалю — Лері Даньковій із колективу «Гармонія» — всього 4 роки, найстарша артистка Анастасія Тимець навчається вже в 11 класі. Пісні, які лунали зі сцени, були проникнуті любов’ю до Батьківщини, ліризмом, іноді сумом, закликали до миру та перемоги.

          Кілька номерів представив вокально-танцювальний ансамбль «Гармонія» будинку дитячої творчості Шевченківського району (художній керівник Лариса Краюхіна). Солісти Іван Краснощоков, Володимир Біліневич і Анастасія Супрун заспівали пісню «Козацька похідна», присвячену славному українському козацтву. Номер був доповнений хореографічною постановою. Наймолодша учасниця Лера Данькова виконала веселий «Гопачок», а Катерина Левошкіна заряджала гостей композицією «Як би мені черевички».

          Вероніка Котєлкова та Ірина Бородійчук зізнавалися у любові до рідної землі з патріотичними піснями «Аве, Україно» та «Моя земля», солістка гурту «Зорептах» Олександра Дідик із піснею «Моїй Україні» та солістка тріо «Три С» Катерина Скрипка з піснею «Україна моя». Завершився виступ вокально-танцювального ансамблю «Гармонія» пронизливою піснею Святослава Вакарчука «Не твоя війна» у виконанні Анастасії Тимець.

          Хвилюючим акордом гурту «Зорептах» у складі Олександри Дідик та Івана Ляшкевича пролунала композиція Святослава Вакарчука «Мить». Переживання ліричних героїв пісні дует відобразив не тільки словом і музикою, а й театралізованим дійством.

          Учасниця фестивалю Софія Кирилеско із піснею «Чую я голос Твій» викликала симпатії усіх глядачів. Під ритм пісні танцювали усі присутні в залі, а сильний голос тендітної дівчинки підкорив публіку своєю енергетикою.

          «Дім під дахом блакитним» у виконанні тріо «Три С» у складі Катерини Скрипки, Юлії та Ольги Статнікових став фінальним номером фестивалю. У пісні звучали дуже важливі заклики до миру та перемоги без кровопролиття та думки про те, що під небом на землі місця вистачить усім, тому не варто чинити насилля один над одним.

          Фестивальний дебют на «Музичній платформі: Слухай своє» пройшов на високій ноті, з повною віддачею як юних артистів, так і глядачів, які співпереживали та емоційно реагували на кожен із виступів. А це означає, що продовженню бути. Тож бібліотека буде і надалі відкривати юні таланти та нести гарну українську пісню, яка ллється з дитячих вуст, до таких же юних читачів.

          Наприкінці фестивалю всі учасники були нагороджені дипломами. А ті, хто не взяв участь або не встиг вчасно подати заявку, зможуть виступити на наступному фестивалі навесні 2019 року. Чекаємо на ваші відгуки та пропозиції. Слідкуйте за новинами на сайті.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей