Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Планета казок Отфріда Пройслера» літературна гра-квест

          У Національній бібліотеці України для дітей 23 жовтня відбулася гра-квест за казками всесвітньовідомого дитячого письменника Отфріда Пройслера. Захід був присвячений 95-річчю від дня народження німецького письменника. Найбільшу популярність автору принесла казка «Die kleine Hexe», в перекладі українською – «Маленька Баба-Яга».

          Історії Пройслера наповнені казковими героями, які за звичкою зображуються злими, а у німецького письменника – добрими і співчутливими.

          Учасники заходу ознайомилися з книжковою виставкою, дізналися цікаві факти з життя та творчості Отфріда Пройслера та переглянули уривок німецького фільму «Крабат».

          Друга частина заходу була повністю присвячена іграм та зустрічам із книжковими героями Отфріда Пройслера.

          Злий Мірошник обрав із групи 12 хлопців-мірошниченків, які після посвяти почали чаклувати. І ось вони змогли начаклувати зустріч із Маленькою Бабою-Ягою, Маленьким Привидом і Маленьким Водяником.

          Герої казок Пройслера пропонували зіграти у вікторини та зробити добре чаклунство: з’їсти цукерок для підвищення настрою, прочитати і перекласти складні німецькі слова і почаклувати бульбашками.

          Отфрід Пройслер стверджував, що «я як старий учитель, намагаюсь, щоб мої книги стали стартовим майданчиком для дитячої фантазії». Літературна гра, на яку надихнули твори німецького письменника, сподобалася учасникам заходу, подарувала позитивні емоції і бажання прочитати усі казки Пройслера.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей